Българският производител на люти продукти Чили хилс фудс търси франчайз

...
Българският производител на люти продукти Чили хилс фудс търси франчайз
Коментари Харесай

Чили хилс фудс планира разширяване на търговската си мрежа на франчайз

Българският производител на люти артикули " Чили хилс фудс " търси франчайз сътрудници и стратегически вложител, с цел да стъпи на нови пазари, заяви за " Капитал " Александър Кюркиев, създател и притежател на компанията.

Българският производител на люти артикули " Чили хилс фудс " търси франчайз сътрудници и стратегически вложител, с цел да стъпи на нови пазари, заяви за " Капитал " Александър Кюркиев, създател и притежател на компанията.
Директно към клиента
Фирмата има пет магазина " Чили хилс " (Chilli Hills) - два в София и по един в Пловдив, Варна и Бургас, като два от тях са на франчайз. На франчайз е и комерсиалният обект в Магдебург, Германия, отворен преди две седмици. Предстои разкриване на втори чуждестранен магазин, още веднъж на франчайз - този път в Прага. " Все още търсим уместно помещение в туристическата зона на града ", посочи за " Капитал " Кюркиев.
Източник: Чили хилс фудс
При франчайз модела сътрудниците продават цялостното портфолио от над 70 продукта " Чили хилс ". " Голяма част от личните ни артикули се оферират единствено в магазините ни и онлайн, а не посредством дистрибутори. Залагаме на директна връзка с клиентите си, по тази причина задачата ни е да разширяваме веригата си от търговски обекти ", разяснява Александър Кюркиев.

Франчайз сътрудниците купуват продуктите от " Чили хилс фудс " на преференциални цени и не заплащат месечни отчисления от оборота (роялти). Първоначалната еднократна такса е сред 15 000 и 20 000 лева и зависи от местоположението и мотивацията на получателя на франчайз права. Партньорите получават цялостна поддръжка от компанията за външния тип и интериора на обекта, а маркетингът на продуктите е централизиран. " Чили хилс фудс " предизвиква своите франчайз почитатели и при участия във фестивали, изложби и други прояви навън, като съфинансира разноските по представянето.
Източник: Чили хилс фудс Реклама
" Увеличаващите се продажбите от разстояние са международен тренд, само че ние държим на непосредствения контакт в магазините, където посетителите могат да се допрян и дегустират продуктите ни. Това усилва доверието към марката, а оттова - и покупките ", разяснява Александър Кюркиев.

Новост за компанията е отварянето на " Чили хилс " в мол " Парадайс " в столицата. " Откриването на обекти в търговски центрове изисква по-ниска първична инвестиция от франчайз колегата, а в това време обезпечава непрестанен поток от хора. Смятаме, че това е пътят на развиване на марката в по-малките градове ", разяснява Кюркиев.

в.
Демонстрационна плантация
Всяка година за производството на " Чили хилс " са нужни сред 20-25 тона разнообразни типове люти чушки. За обезпечаване на суровината компанията разчита на лично произвеждане, само че и на дългогодишни аграрни производители, чиято продукция изкупува. Тази година проектите за разгръщане на бизнеса ще изискват сред 30-35 тона суровина, отбелязва Кюркиев. Част от нея ще бъде обезпечена от новата инвестиция на компанията, която подписа контракт за седем декара земя под аренда край София.
Източник: Чили хилс фудс Реклама
" Това ще бъде не просто място с девет оранжерии за развъждане на люти чушки. Фермата ще бъде отворена за гости, тук ще се организират демонстрации, просветителни събития, зелено учебно заведение, работилници. Ще има улична гурме храна, магазини, фермерски пазар. Все още прецизираме детайлностите към плана, за който планираме да влагаме към 100 хиляди лв., само че сме наясно, че това начинание ще даде тотално друг взор върху бизнеса ни. Посетителите ще могат да видят, да пипнат, да опитат, да проследят продуктите " Чили хилс " от фермата до магазина в границите на един ден ", изясни Александър Кюркиев.
Източник: Чили хилс фудс От 2014 година
Производството на " Чили хилс " стартира през 2014 година с дребна бутикова плантация в село Кокаляне край София за развъждане на редки сортове люти чушки. Идеята е на Александър Кюркиев, който е живял дълги години зад граница. Към задачата да се разпространява лютото в България се причислява и Боряна Божилова.

През пролетта на 2017 година най-големият дистрибутор и производител на биохрани в България - " Смарт органик ", закупи 25% дял в " Чили хилс фудс ". Сделката направи допустимо вложението на над 100 хиляди лева в съвременно съоръжение за обработка на суровината, в дизайн и нови опаковки, в пазаруване на амбалаж в по-големи количества, в маркетинг. Тя разреши нарастване на броя на заетите и разшири пазарите на производителя на люти сосове.

Тази година " Смарт органик " придвижи производството си в нова лична фабрика. Това разреши на " Чили хилс фудс " да се реалокира в досегашната индустриална постройка на " Смарт органик ", ситуирана на 600 квадратни метра в столичния квартал " Дружба ", откакто влага към 150 хиляди лева за складово съоръжение и хладилна техника.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР