Българският посланик в Лондон Марин Райков опроверга разпространявани съобщения в

...
Българският посланик в Лондон Марин Райков опроверга разпространявани съобщения в
Коментари Харесай

Посланикът ни в Лондон отговори на Тошко Йорданов

Българският дипломат в Лондон Марин Райков опроверга популяризирани известия в български медии, че се пробва да ограничи броя на изборните секции.

В опровергаване, оповестено на интернет страница на посолството, се споделя, че това са „ спекулации и тиражирани директни операции “ и приканват жителите да не се подвеждат.

Посланик Марин Райков съобщи за БНР, че изявления от този жанр въобще не дават отговор на истината и основават ненужно напрежение. Той посочи, че информацията, че той е изпратил писмо до Централната изборна комисия (ЦИК) с искане да бъдат доста понижени 86-те секции, които планирано ще бъдат разкрити на Острова, е цялостна неистина.

Посланик Райков разясни, че посолството даже е поискало да бъдат разкрити 120 секции, само че на този стадий са утвърдени 84.

На предходните избори на 4 април във Англия бяха разкрити 35 секции.

Българският дипломат в Лондон сподели, че желанието на посолството е за 120 секции, само че решението в последна сметка е на ЦИК. Той добави, че позицията на посолството, за разлика от предходните избори, е, че няма потребност от тройни и четворни секции, като концепцията тогава бе да се компенсира ограничавания брой на СИК по места.

Сега такива ограничавания няма и след измененията в Изборния кодекс ще бъдат разкрити голям брой секции на разнообразни места наоколо до сегашните секции.

В опровержението дипломат Райков приканва всички жители да не се подвеждат по спекулации, а да се осведомят за дейностите на посолството единствено от неговия уебсайт или от формалната Facebook страница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР