Българският национален отбор по волейбол на България за девойки до

...
Българският национален отбор по волейбол на България за девойки до
Коментари Харесай

България стартира с успех Балканиадата по волейбол за девойки

Българският народен тим по волейбол на България за девойки до 17 години направи желан старт на Балканиадата, който се организира в турския град Балъкесир, откакто надигра изрично Румъния с 3:0 гейма (25:15, 25:22, 25:14).

Победителят от Балканиадата ще се класира непосредствено за Европейското състезание за девойки U17 в Оломоуц и Простейов, Чехия от 22 до 31 юли. Следващите пет тима в класирането се класират за втори кръг на евроквалификациите от 21 до 24 април.

Младите " лъвици " записаха първите си три точки, като са втори във краткотрайното класиране. Лидер е Турция, която по-рано денем надигра Албания с 3:0 гейма, давайки единствено 21 точки.

Българските волейболистки и съперничките им потеглиха равностойно, след което родните представителки поведоха. За малко играта още веднъж бе равностойна, само че след деветатата точка младите " лъвици " поеха самодейността и дръпнаха в резултата. Така те завоюваха без проблем частта.

Във втория гейм румънските състезателки започнаха мощно, като поддържаха преднината си доникъде на гейма. Момичетата на Диян Боюклиев ги настигнаха и след 14-та точка последва поврат. Тимът ни доминираше и не позволи съперникът да го преодолее, макар опитите това да се случи. 

Възходящата линия на българския тим продължи и в третата част, като бе решителен и поведе с повече от добра преднина. До края играта ни бе отлична и " лъвиците " се поздравиха с безапелационна победа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР