Българският национален отбор по футзал започна своя първи подготвителен лагер

...
Българският национален отбор по футзал започна своя първи подготвителен лагер
Коментари Харесай

Българските национали по футзал стартираха подготовка за предварителния етап на квалификациите за Евро 2026

Българският народен тим по футзал стартира своя първи предварителен лагер преди присъединяване си в предварителния стадий на квалификациите за европейското състезание, който ще се организира през месец април.

" Трикольорите " са в една група с тимовете на Австрия, Израел и Сан Марино, с които нашите момчета ще се срещат по един път по време на мини-турнир, който ще бъде проведен от австрийците.

Целта пред родните състезатели ще бъде да заемат едно от първите две места в подреждането, защото те ще им обезпечат присъединяване в идващия стадий на пресявките за еврошампионата в Литва и Латвия през 2026 година.

В изявление за Българска национална телевизия новият селекционер на България Делян Койчев показа, че най-силното оръжие на родния отбор е мощният и обединен колектив.

" Надяваме са на нашия български дух. Да се подготвим и представим добре. Разбира се, гоним първо или второ място. Това е задачата. Най-хубавото нещо, с което разполагаме, е многото опитни играчи. Имаме няколко състезатели от Варна и София, които са на топ равнище и се надявам те да бъдат в добра физическа форма ", разяснява Койчев

" Австрия като хазаин са любимец за първото място, само че останалите тимове също не са слаби. Лошото е, че до този миг ние не сме изиграл нито една контрола, до момента в който Австрия и Израел към този момент имаха такива. За Сан Марино не знаем доста, само че преди две години завършихме наедно с тях във Варна, тъй че те също не са слаб съперник. Нашата цел е да се класираме първи или втори, с цел да продължим към главния кръг ", продължи родният ментор.

Българският треньор, който беше назначен на поста преди две седмици, разкри още пред нашата камера, че има ясна визия за дълготрайното развиване на националния ни отбор по футзал.

" Направили сме перспективна група от проектонационали. Главно млади, има две момчета на по 18 и 19 години, а останалите са в границата 20-30-годишни. Но за квалификациите ще разчитаме главно на по-опитните ", приключи Делян Койчев.

Целия материал гледайте във видеото!

Автор: Мартин Гошев



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР