Българският национал Александър Везенков беше поставен на седмо място в

...
Българският национал Александър Везенков беше поставен на седмо място в
Коментари Харесай

Везенков в топ 10 на най-добрите играчи в Евролигата

Българският национал Александър Везенков беше подложен на седмо място в класацията за 50-те най-хубави баскетболисти в Евролигата, направена от авторитетното уеб издание Eurohoops. Ранглистата се изготвя на база на статистическите индикатори, ролята на играча в тима и въздействието му върху представянето на неговия отбор в най-силния клубен европейски шампионат.

" Възходът в играта на Везенков беше извънреден и макар посредственото показване във Финалната четворка предходната година, той е главната причина за завръщането на Олимпиакос. Той записа междинен коефициент на потребно деяние от 17.8 през акцията, което го подреди на шест място в класацията по този статистически индикатор ", пишат от Eurohoops.

№1 в класацията е звездата на Анадолу Ефес Василие Мицич, а неговият съотборник Шейн Ларкин заема втората позиция. Трети е Валтер Таварес от Реал Мадрид, четвърти е Майк Джеймс от Монако, на пето място се подрежда Никола Миротич от Барселона, а шести е Уил Клайбърн от Ефес. Зад Везенков са сложени Томаш Саторански от Барса, Неманя Биелица от Фенербахче и Шавон Шийлдс от Олимпия Милано, които оформят топ 10 на ранглистата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР