Българският министър-председател Бойко Борисов и президентът на Украйна Петро Порошенко

...
Българският министър-председател Бойко Борисов и президентът на Украйна Петро Порошенко
Коментари Харесай

Борисов инспектира пътен ремонт в Украйна

Българският министър-председател Бойко Борисов и президентът на Украйна Петро Порошенко направиха ревизия на ремонтиран сектор на интернационалния път Е87 Одеса – Рени.

При визитата на българския министър председател Борисов през май тази година в Киев Петро Порошенко пое ангажимент този сектор в Болградска област да бъде ремонтиран. В тази част на страната живеят най-вече украински жители с български генезис.

Борисов е на двудневно посещаване в Украйна. Повод за визитата е 160-годишнината на Болградската гимназия "Г. С. Раковски ".

В рамките на визитата си министър-председателя Борисов организира двустранна среща с президента Порошенко, на която бе разисквано съдействието в региона на образованието, инфраструктурата, както и задълбочаването на контактите сред двете страни. Борисов и Порошенко ще разговаряха и по настоящи външнополитически въпроси от съвместен интерес.

„ Договорихме се с кмета на Одеса и президента Порошенко да създадем българско учебно заведение в Одеса и украински културен център в София “, съобщи Борисов.

Пред участниците в тържествата, министър председателят Борисов разгласи още, че е взето решение 30 деца от Болградската гимназия да посетят София, а 5-има преподаватели от учебното заведение да преминат спомагателна подготовка в България. Тези действия ще бъдат финансирани със средства от бюджета на българското министерство на образованието.

Премиерът напомни, че с решение на Министерския съвет от юни тази година е отпусната безплатна финансова помощ в размер на 150 000 лева за материално-техническо застраховане на образователния развой в гимназията в Болград.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР