Българският Левски и косовският Башкими бяха дисквалифицирани от Балканската лига

...
Българският Левски и косовският Башкими бяха дисквалифицирани от Балканската лига
Коментари Харесай

Дисквалифицираха сините от ББЛ

Българският Левски и косовският Башкими бяха дисквалифицирани от Балканската лига по баскетбол за мъже и няма да доиграят сезона, оповестиха от организацията посредством формалния си уеб страница. Двата тима не пътуваха за последните си мачове от групите в шампионата.
" Основната причина е, че отборите не могат и няма да играят с ефикасни и мощни сформира. Не можем да се съгласим крайният излаз на мачовете в Балканската лига да бъде явен още преди началото на срещите. Преди това и украинският Будивелник приключи присъединяване си в интернационалните мачове, в това число в Балканската лига. Фактът, че се изправяме съвсем всеки ден пред нови провокации и проблеми, няма да ни спре по нашия път и цел да осигурим на участниците почтена и правилна конкуренция. Няма да се съгласим мачовете от Балканската лига да са решени още преди началото им заради това, че тимовете играят с 6-7 състезатели и без чужденци, защото някои от тях не могат да пътуват в чужбина. Отдадени сме на това да приключим сезон 2022/2023 с 4 тима - Берое, Апоел Беер Шева (Изр), Пея (Кос) и Милениум (Чгора), които демонстрират почитание през целия сезон към мачовете по професионален метод, без да основават никакви проблеми.
Ще приключим постоянния сезон с още два мача, а от 28 до 30 април ще се организира и Финалната четворка в 15-ия сезон на Балканската лига. Ще обявим домакина на финалите в първата седмица на април ", разгласи спортният шеф на ББЛ Шай Щрикс.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР