Българският футболен треньор Димитър Димитров-Херо говори пред казахстанските медии sports.kz

...
Българският футболен треньор Димитър Димитров-Херо говори пред казахстанските медии sports.kz
Коментари Харесай

Херо разкри истината за Иртиш

Българският футболен треньор Димитър Димитров-Херо приказва пред казахстанските медии sports.kz и KAZFOOTBALL.KZ, разказвайки своята позиция за свадите, които тресят клуба Иртиш към този момент трети ден.

Херо към момента е в някогашната руска република и на следващия ден, събота, ще се прибере в България. Той обаче не е склонен с написаното на формалната страница на Иртиш, като го назова нагла неистина. Клубът го упреква в несериозно и недобросъвестно отношение към работата, като за него е обидно някой по този начин да приказва за него.

" Ден преди мача ние имахме подготовка в 18.00 часа. Нашият админ ми сподели, че в 6 без 20 минути би трябвало да бъда в акимата (областната управа). Аз обясних, че това е последна подготовка преди мача, тя е доста значима и аз не мога да я пропусна. Но в отговор чух, че моето наличие в актимата е наложително, споделя Димитров пред уеб страницата Sports.kz.

" На срещата участваха президентът на Областната федерация по футбол, началникът на Областното ръководство на туризма, шефът на клуба и още двама души, които аз не познавах. Обещаха ми, че диалогът ще отнеме не повече от 30 минути, само че когато по мой адрес започнаха да приказват всякакви неприятни думи, аз не устоях и си потеглих. И потеглих за тренировката. До края на самото занятие оставаха 15-20 минути. И когато тренировката завърши, дружно с президента на Областната федерация по футбол, началникът на регионалното Управление по туризъм и спорт и шефът на клуба, на стадиона дойде и акимът на Павлодарска област. Той извика защитата и заповяда, че мен и моите помощници не би трябвало да ни пускат повече, другояче ще си изгубят работата.

" Разбира се, никакво закъснение или отделяне от тактическото занятие не е имало на другия ден. Просто защитата не ни пусна на стадиона. Към тях нямам претенции- не сме се карали, хората просто ми споделиха, че извършват заповед. И ги разбирам. Накрая отидохме в жилищата да гледаме мача на компютъра, споделя Димитър Димитров.

" Не съм желал да си скапвам контракта с Иртиш. Исках да оправя обстановката. И го казвах- знам и съм наясно с опциите на нашия тим. Казах, че оставка няма да депозирам. Но когато започнаха да ми приказват неприятни думи, просто не можех да ги чувам.

След това Димитров е запитан какви са аргументите за неприятния старт на сезона: " Причините са доста. Сега не желая да приказвам на тези тематики. Но след това несъмнено, всичко ще опиша. Имахме проблеми с хората на две позиции в състава. Но в този момент не виждам смисъл да споделям детайлности, споделя още Херо във връзка диалога с акима на региона и останалите хора с власт.
Накрая журналистът го пита какво се е трансформирало, че хората, които безусловно за го домъкнали от България и са го уговаряли да работи в Иртиш, предлагайки му дълготраен контракт, в този момент са постъпили с него по този метод.

" Чувствах това отношение през цялото време - първите минути на моята работа, от първите секунди. Мисля, че когато ме поканиха, това беше под натиска на почитателите. От самото начало не усещах никаква поддръжка от ръководството- и това беше до последния миг. А тази неистина, която те повтарят в този момент, е една голяма несправедливост. И да го чувам е обидно и срамно, изяснява Димитров.
Той добавя, че занапред ще подхваща дейности, които са съгласувани с юриста му, а също по този начин и ще се обърне към ФИФА, с цел да отбрани правата и контракта си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР