Шумен 61 поведе с 1:0 в суперфинала за титлата в

...
Шумен 61 поведе с 1:0 в суперфинала за титлата в
Коментари Харесай

Шумен 61 поведе в суперфинала за титлата в мъжкото първенство по хандбал на България

Шумен 61 поведе с 1:0 в суперфинала за купата в мъжкото състезание по хандбал на България против Локомотив Горна Оряховица. В препълнената " Арена Шумен " домакините завоюваха с 31:28.

Двата тима се изправят в борбата за купата за трета поредна година, а новият отличник ще бъде избран в серията до две победи.

Втората среща е идната събота в " Арена Бяла ".

" Направихме ужасно първо полувреме в нахлуване, само че бяхме доста слаби в отбрана. Вратарите също не играха добре. Не знам дали бяхме пренавити, или прекомерно рано се успокоихме, защото на полувремето водехме с пет гола ", разяснява треньорът на шуменци Никола Карастоянов.

Наставникът бе безапелационен, че би трябвало да бъдат направени промени в настройката и мобилизацията на тима и посочи, че в Бяла следва доста тежък мач.

" Радостно е, че успяхме да победим, само че не съм удовлетворен от концентрацията. Допуснахме прекалено много неточности. Това не ни подхожда в подобен значим мач. Цял сезон се мъчим да позволяваме под 23-24 гола в мач, с цел да можем удобно да побеждаваме. Днес в действителност играхме едва. И в случай че желаеме още веднъж да станем първенци, би трябвало да променим образа си на игра ", безапелационен бе Карастоянов.

Ако завоюва и втория мач, отборът на Шумен 61 ще победи за четвърти следващ и общо осми с шампионската купа при мъжете. Освен това отборът може да направи и дубъл, откакто по-рано през сезона си обезпечи и купата на България.

В серията за бронзовите медали, която също се играе до две победи от три мача, Осъм Ловеч завоюва семейството си на бургаския Фрегата с 32:29 (16:13). Вторият мач е след седмица в Бургас.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР