Българският футболен съюз поздрави Емил Костадинов по случай 50-годишния му

...
Българският футболен съюз поздрави Емил Костадинов по случай 50-годишния му
Коментари Харесай

БФС поздрави Емил Костадинов за юбилея

Българският футболен съюз поздрави Емил Костадинов по случай 50-годишния му празник. От родната централа използваха публично си уебсайт, с цел да честитят на Екзекутора на петлите, като му пожелаха здраве, благополучие и триумфи.

Ето цялостното известие на уеб страницата на БФС:

" Великият Емил Костадинов чества през днешния ден, 12 август, своя 50-ти рожден ден.

Екзекутора на петлите има 70 мача и 26 гола с националната фланелка. Костадинов е създател на едни от най-важните голове в историята на футбола ни, отпред с незабравимия дубъл на стадион " Парк де Пренс " против Франция на 17 ноември 1993 година, който класира България за международното състезание в Съединени американски щати. Той е участник на две международни шампионати (през 1994 в Съединени американски щати – бронзов медалист, играе в 7 мача и през 1998 във Франция – играе 3 мача и вкарва 1 гол) и на европейското състезание в Англия през 1996 година, играе в 2 мача.

По време на богатата си клубна кариера носи екипите на ЦСКА, " Порто ", " Депортиво " Ла Коруня, " Байерн " Мюнхен, " Фенербахче " " Тигрес " и " Майнц ", като реализира забележителни професионални триумфи. Костадинов е 3-кратен първенец на България с ЦСКА, 4-кратен притежател на Купата на страната, 2-кратен първенец и 2-кратен притежател на Купата на Португалия с " Порто ".

Той е първият българин, вкарал гол във край на европейски клубен шампионат през сезон 1995/96, когато печели Купата на УЕФА с " Байерн ". Футболист №1 на България за 1993 година.

Членовете на Изпълнителния комитет на БФС и всички чиновници на федерацията му пожелават здраве, благополучие и триумфи както в професионален, по този начин и в персонален проект! ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР