Българският филм Кораб в стая ще бъде показан за пръв

...
Българският филм Кораб в стая ще бъде показан за пръв
Коментари Харесай

Българският филм "Кораб в стая" ще направи премиерата си на "Киномания" днес

Българският филм " Кораб в стая " ще бъде показан за пръв път у нас на фестивала " Киномания " довечера. Филмът на Любомир Младенов идва от фестивала в Токио, където бе селектиран в конкурсната стратегия, а българската му премиера е довечера от 18.30 ч. в кино " Люмиер ". Зрителите на " Киномания " ще имат и още четири благоприятни условия да го видят в границите на фестивала.

" Кораб в стая " е втори пълнометражен игрален филм за Любомир Младенов ( " Ловен парк ", документалния " Витоша " ), и също толкоз камерен. Филип (Цветан Алексиев) е фотограф, някогашен боен сътрудник, изгубил предпочитание да работи. Ставайки очевидец на кражба, той попада на историята на Павла (Елена Димитрова) и аутистичния й брат Иван, които би трябвало незабавно да намерят ново жилище. Филип желае да им помогне, само че би трябвало да се оправи и с проблемите на Иван, който изпитва боязън от света на открито. Във кино лентата прави своя екранен дебют писателят и колумнист в " Дневник " Иван Димитров.

" Филмът е за изгубеното ентусиазъм и по какъв начин то може да се откри на необикновени места. Посланието е положително ", сподели преди време пред " Дневник " режисьорът Любомир Младенов. Той не искаше да разкрива повече за сюжета, защото за него киното е образно изкуство, което приказва посредством картини и не може да бъде преразказано. Онези, гледали игралния му дебют " Ловен парк " от 2009 година евентуално помнят точно камерата и атмосферата на кино лентата.

Оператор на " Кораб в стая " е Диан Загоричинов, продуценти - Надежда Косева и Светла Цоцоркова, а копродуценти - братя Чучкови. В рамките на " Киномания " филмът ще има още 4 прожекции: сряда, 22 ноември от 20.30 ч. в " Одеон ", четвъртък, 23 ноември от 19 ч. в G8, събота, 25 ноември от 21 ч. в " Дом на киното " и
четвъртък, 30 ноември от 20.45 ч. в " Евро синема ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР