Българският евродепутат откри 17-ото международно изложение по пчеларство в Плевен.„Щастлив

...
Българският евродепутат откри 17-ото международно изложение по пчеларство в Плевен.„Щастлив
Коментари Харесай

Момчил Неков: В новата ОСП вървим към обвързана подкрепа за мед

Българският евродепутат откри 17-ото интернационално ревю по пчеларство в Плевен.
„ Щастлив съм да открия това особено събитие, което към този момент 17 години дава опция на пчеларския бранш да обменя опит, да комуникира проблеми и най- към този момент да изисква. Радвам се, че секторът е единен и има упоритост да се развива, това може да се каже за доста малко аграрни браншове в България “, с това Момчил Неков приветства многочислените гости на ревюто „ Пчеларство -Плевен 2019 “, което беше намерено от него.

Българският евродепутат разгласи, че Екологичен потенциал застава на страната на българските пчелари и след негово гледище, институцията изисква производството на мед да бъде включено измежду стратегиите за обвързана поддръжка. „ Новината за финансовата помощ за пчеларите е добра, поддръжката е мощно нужна. Но не можем да се заблуждаваме, че нещата ще се оправят единствено с това. Секторът има доста проблеми, а хората заети в него стачкуваха преди по- малко от два месеца, и освен поради невъзможността да се оправят с избраните все още помощи. “ сподели по мотива Неков.

„ От друга страна през предходната година в Екологичен потенциал приехме Доклада за пчеларството, където бяха включени ограничения за по- положително финансиране, справяне с съществуването на подправен мед на пазара, проблемите с етикетирането и опазване на разнообразието от районни типове пчели. В този отчет, както и в този, който приехме за пестицидите, държах особено внимание да се обърне на оправянето на казуса с незаконните препарати, импорт от страни отвън Европейски Съюз, които въздействат върху смърността и тровят пчелите. Важно е да следим обстановката и да подкрепяме бранша, тъй като даже в този момент на средностатистическия жител на Европа, да му се коства незначителен казусът със съхраняването на пчелите и тяхното видово многообразие, техните проблеми повлияват цялата екосисистема. “ сподели Момчил Неков.

На ревюто Неков се срещна с представители на бранша и взе присъединяване в конференция. Той разяснява, че 84% от растителните типове и 76% от производството на храни в Европа зависят от опрашването от пчели. В стопански параметри, това са 14,2 милиарда евро годишно. „ Това не трябва да се подценява, значимо е да има такива конгреси като този, с цел да се срещаме с хората, които се оправят с тези проблеми всеки ден и да ги поддържаме. Комуникирам с тях от години, знам, че те правят доста значима работа за биоразнообразието. Трябва да поставяме старания в подпомагането на бранша, тъй като той въздейства и върху доста други аграрни браншове. “

През декември 2018 Момчил Неков внесе ремонти в ОСП характерно свързани с опрашването и на бранш Пчеларство като цяло.

За Момчил Неков:

Член на Екологичен потенциал от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите;

Член на Комисията по „ Земеделие и развиване на селските райони “;

Член на Комисията по „ Култура и обучение “;

Член на делегациите на Екологичен потенциал за връзки с Китай и с страните от Централна Азия, както и на интерпарламентарните работни групи за биоразнообразието и устойчивото развиване, за климатичните промени, за развиване на туризма, културното завещание и европейските културни направления, за спорта.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР