Българският енергиен суверенитет днес е на трупчета, заяви съпредседателят на

...
Българският енергиен суверенитет днес е на трупчета, заяви съпредседателят на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Българският енергиен суверенитет е на трупчета |

Българският енергиен суверенитет през днешния ден е на трупчета, съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов на мястото на градежа край Кърджали на газовия интерконектор с Гърция. 

Иванов направи паралел сред строящата се от 2009 година междусистемна газова връзка с Гърция и скоростното създаване на българската част от така наречен Турски поток.

" Много забавно е да се направи съпоставяне сред двете тръби. Тази, която се строи от 11 години и занапред ѝ следва да прекоси неразбираемо за какво дъното на бент. " Студен бунар ", въпреки че от нея сериозно зависи диверсификацията на източниците, а не просто на трасетата, и онази тръба - Руски поток, която беше построена с непрекъснато изпитание, на която Бойко Борисов заложи надали не целия си капитал и остана с цената на всичко на власт, с цел да може да приключи своя ангажимент към Путин и Ердоган и която, когато бъде открита, Борисов ще се опита да покрие новината с това, че България е почнала да получава азерски газ и от 1 януари в действителност енергийната диверсификация била действителност ", изброи Христо Иванов. 

Той попита какъв брой азерски газ ще минава през реверсивната връзка и уточни, че точно от нея зависи България да има енергиен суверенитет. Христо Иванов предвижда, че ще бъдат нужни години, с цел да бъде приключено трасето на интерконектора с Гърция. 

" Това е следващата голяма неистина на Бойко Борисов - този човек, който се трансформира в синоним на лъжата в българската политика, който жонглира с всевъзможни полуистини и операции, с цел да прикрие обстоятелството, че България е на колене пред Путин и Ердоган и че се случва това, което е от интерес на Кремъл, а не това, което е от интерес на България. Така ще бъде, до момента в който имаме това ръководство, което поради своята корумпираност и загнилост от дълго време е продало българския народен интерес на който има предпочитание да го купи ", добави съпредседателят на " Демократична България ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР