Българските топлофикации стриктно изпълняват препоръчаните от КЕВР допълнителни мерки за

...
Българските топлофикации стриктно изпълняват препоръчаните от КЕВР допълнителни мерки за
Коментари Харесай

Инж. Георгиев: Топлофикациите са диалогични

„ Българските топлофикации прецизно извършват предложените от КЕВР спомагателни ограничения за информиране и облекчение на клиентите си по отношение на пандемията от ковид “. Това съобщи инж. Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения в България. По думите му те като асоциация са в непрекъсната връзка с всички техни членове и им оказват цялостна поддръжка в тази сложна конюнктура.

" Доверието сред топлофикационно дружество и клиент е извънредно значимо. В епидемиологичната конюнктура, в която се намираме, е належащо  поддържане на добра връзка сред двете страни. При установени проблеми би трябвало да се подхващат бързо и съответно ограничения ", споделя инж. Георгиев. Той добавя, че АТБД са разговаряли с топлофикациите и те са ги уведомили, че на всички места са подхванати дейности, които да подсигуряват запазване здравето на техните чиновници и клиенти.

" Топлофикационните сдружения осведомят обществено своите клиенти за създадената и подадена към клиентите топлинна сила. Това става под формата на къс разбор на потреблението в съпоставяне със същия месец на миналата година. ", показва инж. Георгиев. Председателят на АТДБ изяснява, че това е метод, посредством който клиентите, избрали месечните им фактури за употребяваната топлинна сила да се изготвят на база планирани данни, да управляват по-лесно потреблението си. " Така те без старания ще възнамеряват разноските си ", добавя още той.

По думите на инж. Георгиев топлофикационните предприятия са засилили осведомителната си акция за усъвършенстване на потреблението на топлинна сила. " Много от сдруженията дават съответни препоръки и за възстановяване на енергийната успеваемост от страна на клиентите, както и  споделят методите за рационално прилагане на силата ", декларира ръководителят на АТДБ.

" Някои клиенти нямат опция да заплащат постоянно сметките си, тъй като се намират в затруднено финансово състояние. За тях всяка една топлофикация е осигурила опция за подписване на съглашения за разсрочено заплащане или възнаграждение на равни месечни вноски. По този метод те ще могат да погасяват отговорностите си, без да има струпване на сметки. ", показва инж. Георгиев. Той бе безапелационен, че постоянно се търси използвана процедура, тъй че да не се стига до съд. " Работи се самостоятелно с всеки клиент, с цел да се откри най-правилното решения на всеки самостоятелен проблем ", споделя инж. Георгиев.

" Уверяваме Ви, че като асоциация ще продължаваме да съблюдаваме осъществяването на ограниченията, които целят възстановяване на разговора сред топлофикациите и клиентите и отбягване на непотребното напрежение посред им. Българските топлофикации са публично ангажирани сдружения. С високия си професионализъм те вършат всичко допустимо, с цел да се премине по-лесно през този извънредно сложен за всички нас интервал ", декларира инж. Георгиев. Той изрече признателност и към клиентите за тяхната отговорност и съпричастност в тази конюнктура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР