Българските политици са еманация на българския народ. Това, че някой

...
Българските политици са еманация на българския народ. Това, че някой
Коментари Харесай

Проф. Милко Палангурски: Ние нямаме братя в Русия, нашите братя са в Украйна

„ Българските политици са еманация на българския народ. Това, че някой е по-креслив и по-виден или се снишава и се крие под масата – нито е за първи, нито за финален път, откогато българската страна съществува. Политиците и народът танцуват комплициран танц в българската история “.
Това сподели пред БНР историкът проф. Милко Палангурски, учител във Великотърновския университет. 

И акцентира, че „ политиците би трябвало да носят отговорност за това, поради което са оглавили страната, а в случай че не желаят да носят отговорност, да се приберат у дома “: 

„ С изобретяването на нуклеарното оръжие виждате, че нуклеарна страна не се атакува, само че нуклеарната страна атакува . Ние се скрихме под нуклеарния чадър на Москва с Варшавския контракт. Успяхме да се прехвърлим под по-големия нуклеарен чадър на Съединени американски щати, Франция и Англия - с влизането ни в НАТО. Поне директна опасност към териториалната ни целокупност няма “.

В предаването „ Нещо повече “ историкът акцентира, че войните в никакъв случай не са спирали и няма да стопират :

„ Явно по този начин е устроено човешкото общество, че рано или късно стартират премервания на силите, търсене на привилегии, опит за по-голямо въздействие “.

Проф. Палангурски увери, че „ няма метод да останем снишили се “:
„ С една моторна лодка войната може да пристигна за няколко часа до нашите граници. Голямата българска диаспора в чужбина е в Южна Украйна . С наследниците на тези хора това са близо 1 млн. души, които имат някакъв български корен. Ние сме длъжни на тези хора да дадем най-малко някаква поддръжка. Ние нямаме братя в Русия, нашите братя са в Украйна, генетичните ни братя . Както се държим към тях сега, това ще даде дълготрайни последствия “.

Интервюто с проф. Милко Палангурски можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР