Българските млади музиканти са много талантливи и ще се радвам

...
Българските млади музиканти са много талантливи и ще се радвам
Коментари Харесай

Съкровище впечатли принцеса, дошла за пръв път у нас

Българските млади музиканти са доста надарени и ще се веселя да продължа да ги поддържам в тяхната интернационална кариера, сподели меценатът и човеколюбец принц Виктор декор Изенбург, който дойде във Варна със брачната половинка си принцеса Агнес декор Изенбург, особено за бароковите концерти в границите на Международния музикален фестивал " Варненско лято ".

Той уточни, че оказва поддръжка на наши музиканти, които се изявяват или вземат участие в майсторски класове във Виена. Аристократът добави, че е бил извънредно впечатлен от братя Владигерови и изрази удовлетворение, че е съдействал за реализацията на техен концерт в Мюнхен.

Принц декор Изенбург показа, че е за пръв път в България и е доста сюрпризиран какъв брой другарски са настроени хората. Визитата му във Варна е по покана на проф. Марио Хосен, артистичен шеф " Варненско лято ". Меценатът уточни, че е впечатлен от работата на екипа, който провежда фестивала и изрази мнение, че културната самодейност има опция да се развива и нараства. Аргументът му беше, че естествените условия във Варна са прелестни и в композиция с качествени концерти дава опция на гостите да се погрижат освен за телата, а и за душите си. Тази композиция обаче би трябвало да се разпространява посредством интернационалните медии, с цел да бъдат привлечени по-специални хора, фенове на класическата музика, посочи меценатът.

За привличането на младата аудитория към бароковата и симфоничната музика принц декор Изенбург уточни, че това може да стане, стига да се търсят съвременни пътища. Не е наложително да се трансформират традициите, а да се търсят атрактивни способи този вид музика да се разпространява измежду младите генерации, уточни меценатът. Според него един от разновидностите е потреблението на новите технологии, които са както сегашното, по този начин и бъдещето. Принцът изрази задоволството си, че по време на пандемията, когато не е имало концерти онлайн, тъкмо технологиите са дали опция на музикантите да продължат да работят и да основават.

Във Варна принц декор Изенбург и брачната половинка му посетиха концерта на Доминик де Виленкур. Виртуозният виолончелист от Франция показа творби на Бах и избра точно първия български фестивал, с цел да направи професионален запис онлайн, който ще се трансформира в диск.

Пред медиите през днешния ден принцеса Агнес декор Изенбург показа, че е извънредно впечатлена от Варненското златно богатство и метода, по който то е експонирано, от архитектурното завещание на града, както и от равнището на музикантите, участващи във фестивала " Варненско лято ".

Германският благороднически жанр Изенбург води началото си отпреди повече от 10 века. През годините неговите членове подкрепят изкуството и образованието. Принц Виктор декор Изенбург е измежду съоснователите и главен спонсор на Лятната академия във Виена, където всяка година млади гении се образоват с цялостна стипендия. Той е създател и на една от водещите цифрови платформи за класическа и джаз музика.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР