Българските милионери влагат парите си не само в скъпи имоти,

...
Българските милионери влагат парите си не само в скъпи имоти,
Коментари Харесай

VIP българи: 700 милионери яздят Ферари, Ламборгини и Бугати, кои са щастливците?

Българските милионери влагат парите си освен в скъпи парцели, само че и в първокласни коли. В страната има към 700 души, които могат да се похвалят, че карат автомобил от някоя от най-скъпите марки – Астън Мартин, Бентли, Бугати, Ламборгини, Лотус, Макларън, Ролс Ройс или Ферари, демонстрират данни на Министерство на вътрешните работи за записаните коли.

В България има единствено 220 автомобила от тези марки, за които може да се каже, че са нови и са на възраст до 5 години. Но първокласните коли държат високи цени, даже и когато към този момент са навъртели много километри. Любопитно е, че българските милионери купуват коли и на остаряло. Така заплащат по-ниска цена, а на пътя могат да се похвалят, че карат извънредно бърз и първокласен автомобил, съобщи „ Труд “.

В рамките на една година записаните в страната коли от осемте първокласни марки нарастват с 93 броя и доближават 703 броя. А нарастването на най-луксозните коли на възраст до 5 години е с 39 до общо 220 броя.

От осемте първокласни марки през последните 12 месеца най-вече са продажбите на Бентли, а незабавно по-късно с доста дребна разлика е Ламборгини. За една години броят на Бентлитата в страната е повишен с 31 и към 1 юли доближават 278 броя. Цената на ново Bentley New Bentayga EWB Azure стартира от 316 500 $. А цената на Bentley Bentayga стартира от 200 000 $. Крайната цена зависи от екстрите, които ще поръча купувачът.

Броят на Ламборгинитата в страната за година се усилва с 26, като към този момент са регистрирани 137 коли от тази марка. Любопитно е, че до момента в който общият брой на Бентлитата е много по-голям от този на Ламборгинитата, в случай че погледнем единствено новите коли на възраст до 5 години, Ламборгини води с 70 на 51 броя.

При Ламборгини цените на другите модели са в доста необятни граници.

Например цената на Lamborghini Aventador стартира от 507 000 $, SUV моделът Lamborghini Urus може да бъде платен за 235 000 $. Но цената на Lamborghini Countach стартира от 2,6 млн. $, а за Lamborghini Sian би трябвало да дадете 3 млн. $.

На трето място измежду първокласните марки по наличие на пазара в България е Ферари. За година колите от тази марка в страната са нарастнали с 10 и към този момент са 135 броя. Това са коли единствено за хора с огромни финансови благоприятни условия. Цената на ново Ferrari 296GTB стартира от 342 200 $, а цената на Ferrari Daytona SP3 стартира от 2,2 млн. $.

На идващите три места в класацията за желанията на родните милионери са Ролс Ройс, Астън Мартин и Макларън. Само за година броят на записаните в страната коли Ролс Ройс нараства със 7 и общо те доближават 77 броя. Цената на нов Rolls-Royce Ghost стартира от 400 000 $, а цената на Rolls-Royce Phantom стартира от 460 000 $.

През последната година броят на колите Астън Мартин и Макларън нараства повече, в сравнение с Ролс Ройс. Регистрираните Астън Мартин се усилват с 9 броя, а при Макларън растежът е с 8 броя. Но като цяло това са много рядко срещани коли. В България са регистрирани единствено 36 автомобила Астън Мартин и 27 Макларън. Цената на Aston Martin DB11 стартира от 220 000 $, а на McLaren Artura от 237 500 $.

Реклама

В страната има и 11 автомобила Лотус, като за година те нарастват с два броя. В България има и два автомобила Бугати. Единият е нов – на възраст до 5 години, а вторият е на сред 15 и 20 години.

Мерцедес става всеобщата кола на народа

Мерцедес става новата всеобща кола на народа. През последната една година в страната са регистрирани най-вече коли от тази марка, демонстрират данни на Министерство на вътрешните работи към 1 юли. Тук не става въпрос единствено за нови коли, а и за такива, купени на остаряло.

В рамките на година записаните в страната транспортни средства с марката Мерцедес са нарастнали с 15 592 до 327 984 броя. С това Мерцедес застава преди всичко и изпреварва други марки, към които обичайно българите имат желания.

Но първото място по сбор на съществуващите регистрации се държи от Фолксваген. В страната има над 481 хиляди транспортни средства от тази марка. Това са 12% от всички коли. За година броят на записаните Фолксвагени нараства с 13 803. С това марката е на второ място по растеж на общия брой на транспортните средства.

На трето място по нарастване на общия броя на съществуващите регистрации е Тойота. За година колите от тази марка нарастват с 13 131 и доближават 176 525 броя.

Над 1,9 млн. са над 20-годишни

Колите в България се усилват, само че колите на междинната класа изчезват. За една година общият броя на записаните пътни транспортни средства нараства със 138 хиляди и надминава 3,9 млн. броя, демонстрират данни на Министерство на вътрешните работи. В тази численост влизат освен колите, само че и мотоциклетите и камионите. Леките коли в страната са над 2,9 млн. броя.

На този декор има забележителен спад на транспортните средства на възраст сред 11 и 15 години.

За стандартите на страната ни коли на 11-15 години карат хора от междинната класа. По-новите коли са налични единствено за хора с по-високи от междинните приходи. А по-голямата част от популацията има над 15-годишни коли.

Превозните средства на 11-15 години понижават със 70 хиляди за година, или с 13,6%. Този спад е присъщ за съвсем всички марки леки коли. А при по-новите и по-старите коли има огромен растеж. Това значи, че от ден на ден хора от междинната класа, които са карали автомобил на 11-15 години, не могат да го сменят с по-нов и не престават да го употребяват, даже когато стане на 16 и повече години. А хората с по-високи приходи постоянно сменят колата си с нова.

Общият брой на над 20-годишните транспортни средства за година нараства със 7,7%, или с над 140 хиляди, и надминава 1,9 млн. Всяко второ преводно средство в България е на над 20 години.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР