Българските газохранилища са най-празни след тези на Хърватия и Украйна.

...
Българските газохранилища са най-празни след тези на Хърватия и Украйна.
Коментари Харесай

Българските газохранилища - най-празни след тези на Хърватия и Украйна

Българските газохранилища са най-празни след тези на Хърватия и Украйна. Това демонстрират данните на AGSI+ - базата данни, която следи равнищата на газохранилищата в цяла Европа. Оказва се, че у нас малко над 35% от потенциала на газохранилищата е напълнен, а също така дни наред няма никакво придвижване - нито надолу, нито нагоре. Тази наклонност е единствена за Европа.
Газохранилищата у нас са цялостни на 35.27%. Това ни отрежда не напълно почетното трето място измежду страните на остарелия континент. По-зле от нас са само Хърватия (32.94%) и Украйна (20.53%). Киев обаче е във война.

Държавите в Европа са на прага на енергийна рецесия поради опасността на “Газпром” да врътне кранчето на всички страни на остарелия континент. Това към този момент се случи с някои страни, които отхвърлиха да изпълнят изискването на съветския газов колос за синьо гориво да се заплаща в рубли. Сред тези страни е и България.

На прага на идващата зима всички страни се тормозят, че могат да останат без газ. Вероятно това е и повода да се търсят други възможности и страните да се запасяват. Това би обяснило и придвижването по газохранилищата - междинното придвижване за Европа е 0.46% нагоре. Газохранилищата на остарелия континент са близо 60% цялостни като само тези на Португалия са запълнени на 100%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР