Не сме в ситуация, при която два месеца да няма

...
Не сме в ситуация, при която два месеца да няма
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Ако не получим подкрепа за реформи, ще бъдем в опозиция

" Не сме в обстановка, при която два месеца да няма парламент. Това, че Народното събрание е във почивка, не значи, че при избрани обстановки не може да бъде свикано и да организира съвещание. Когато служебното държавно управление залитне в някаква посока, да има опция да се реагира ", разяснява пред БНР Надежда Йорданова от ПП-ДБ, някогашен министър на правораздаването.

Запитана дали предварителното премахване на Росен Желязков е тип " връщане " за свалянето на Никола Минчев, Йорданова означи, че този " политически жест " е " явен политически знак, че едно болшинство или детайлите, които образуват това болшинство, има смисъл за нас до момента в който се организират промени ".

" Освобождаването на ръководителя на НЗОК сподели, че сходни политически жестове би трябвало да бъдат правени ", счита тя.

" От януари насам Народното събрание отхвърля да организира промени, а част от законодателството е поставено на трупчета ", посочи Надежда Йорданова. Според нея процесът е бил блокиран и от правилото " котка в чувал " при избора на органи от Народното събрание.

" Нашата позиция е ясна. Къде ще застанат ГЕРБ и Движение за права и свободи, зависи от тях и те ще носят своята отговорност. Наш дълг е да търсим тези промени ", съобщи Йорданова. По думите ѝ, те няма по какъв начин да трансформират позициите си, тъй че " да бъдат угодни на ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

" ПП-ДБ не търси присъединяване в ръководството непременно ", уточни Надежда Йорданова и изясни, че в случай че не получат поддръжка за промени, ще бъдат в съпротива.

" Това, което стана ясно в работата на комисията за Нотариуса, е че желанието да се осветли какво се случва при ГЕРБ и Движение за права и свободи е обстановка, а не действителна политическа цел ", сподели още тя. Според нея държанието на прокуратурата от последните седмици демонстрира, че тя се въздейства от политическата обстановка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР