Българските фирми мислят вече екологично. Не са малко примерите на

...
Българските фирми мислят вече екологично. Не са малко примерите на
Коментари Харесай

С ВЕИ проекти фирмите покриват част от енергийното си потребление

Българските компании мислят към този момент екологично. Не са малко образците на планове, с които се реализира единение сред опазването на природата и реализация на планове, свързани с енергийната успеваемост. Фотоволтаичните централи са един образец за това.

Компанията за търговия с полиетилен и полиетиленови артикули "Екорепласт " ЕООД ще покрива част от енергийните си потребности с екологично чиста сила. "ЧЕЗ ЕСКО България " ЕООД, със съдействието на "ЧЕЗ Електро България " АД - снабдител на електрическа енергия на свободен пазар на "Екорепласт ", е проектирала, финансирала и построила покривна фотоволтаична система за лично ползване на компанията. Съоръжението е с конфигурирана мощ 116,92 kWp и е инсталирано върху постройка на "Екорепласт " в с. Капатово, община Петрич, оповестиха от "ЧЕЗ ЕСКО България ".
Създаденото през 2009 година "Екорепласт " ЕООД се занимава с изкупуване, преработване и произвеждане на полиетилен и полиетиленови артикули. От 2015 година "ЧЕЗ Електро България " АД доставя на компанията електрическа енергия на свободен пазар. "Екорепласт " разполага с две индустриални бази - в с. Капатово и гр. Сандански. Сред клиентите на сдружението са български, немски, австрийски, гръцки и други компании. Чрез новата фотоволтаична система "Екорепласт " извършва уговорките си за минимизиране на въздействието върху околната среда в следствие от фирмената активност.
"ЧЕЗ ЕСКО България " АД за две години към този момент натрупа портфолио от 56 плана, част от които в развой на реализация. В съдействие с другите компании в групата на ЧЕЗ в България - ЧЕЗ Трейд и ЧЕЗ Електро, компанията е построила общо 24 плана за фотоволтаични централи с обща мощ 13.4 МWp - от тях 2.83 МWp към този момент са в употреба.
В края на юли "Аурубис България “ АД и "ЧЕЗ ЕСКО България “ ЕООД подписаха контракт за създаване на 10 МВт фотоволтаична централа за покриване на лично ползване. Централата ще бъде построена на площадка в медодобивния цех на "Аурубис “ в Средногорието и съставлява най-голямата апаратура за лични потребности в България.

Проектът включва монтаж на 20 200 фотоволтаични панела на терен от 104 декара, ситуиран върху "Синята лагуна " – рекултивирано хранилище за отпадни води от активността на "Медодобивен комбинат – Пирдоп " в предишното.

Този план е част от дълготрайната капиталова стратегия на "Аурубис " и е в осъществяване на политиката ни за стабилно развиване и преход към зелена стопанска система. "Нашата тактика е до 2030 година да произвеждаме 20% от нужната ни електрическа енергия от лични възобновими източници “ сподели Тим Курт, изпълнителен шеф на "Аурубис България “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР