Българската прокуратура е отговорила на евродепутатите от Комисията на Европейския

...
Българската прокуратура е отговорила на евродепутатите от Комисията на Европейския
Коментари Харесай

Прокуратурата до ЕС: Атакуват ни от всички страни

Българската прокуратура е дала отговор на евродепутатите от Комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, че " изказванията на политици за избирателност и неравноправие по отношение на нейните следствия са директен опит за интервенция в независимостта на държавното обвиняване ".

Като част от офанзивите са посочени изявления на премиера Бойко Борисов, който бил свикан като очевидец по досъдебно произвеждане, след което се изрича, че е извикан, с цел да " угажда на Румен Радев ".

Посочена е и репликата на президента от митинга на 9 юли 2020 година, когато той назовава прокуратурата " мафия ". В тази връзка са посочени следствията против секретарите на президента Илия Милушев и Пламен Узунов.

Като нападки са дадени за образец и изявления на вицепремиера Красимир Каракачанов по делото против някогашния екоминистър Нено Димов, както и искане на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която нарекла дейностите на прокуратурата " опит за заплашване на президента ".

Комисията популяризира отговорите на българските управляващи на 29 въпроса, заложени документално от евродепутати от разнообразни политически групи.

В отговорите си българската прокуратура отбелязва, че в последните две години е подхванала дейности за налагане на закона, " невиждани от 1989 година насам ".

Отчита се, че за първи път в последните десетилетия са били повдигнати обвинявания на настоящи министри и зам.-министри, наред с търсенето на наказателна отговорност и на други хипотетични закононарушители, измежду които са изброени Васил Божков, Цветан Василев, Пламен и Атанас Бобокови, Вълчо и Маринела Арабаджиеви, Николай и Евгения Баневи, Миню Стайков.
" Политическият и медийният напън могат да попречат на работата на прокуратурата и да основат същинска опасност за наблюдението над върховенството на закона и за върховенството на закона в България ", са дали отговор от прокуратурата на България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР