Българската православна църква почита днес големия Господски празник Възнесение Господне,

...
Българската православна църква почита днес големия Господски празник Възнесение Господне,
Коментари Харесай

Спасовден е

Българската православна черква уважава през днешния ден огромния Господски празник Възнесение Господне, именуван още Спасовден. Той се отбелязва постоянно в четвъртък, на 40-ия ден след Възкресение Христово - Великден.

Според Новия завет 40 дни след възкресението си Иисус Христос останал на Земята, с цел да проповядва своето обучение и да беседва с апостолите и с учениците си, движейки се сред тях като Богочовек.

40 дни след Възкресението Господ Иисус се явявал неведнъж на учениците си. Разяснявал им Светото писание и потвърждавал обещанието си за идването на Утешителя Дух Свети. Всички възпитаници се убедили, че Иисус Христос в действителност е възкръснал.

На четиридесетия ден от Възкресението си Христос се явил за финален път, беседвал с учениците си и ги извел от града на Елеонската планина, която е на към два километра от Йерусалим. Като се изкачили на планината, Иисус Христос вдигнал ръце да ги благослови. Още до момента в който ги благославял се отделил от земята й, подет от облак, се издигнал постепенно към небето при своя небесен Отец. Апостолите се поклонили на Възнасящия се Господ и не могли да откъснат взор от чудната панорама.

В Евангелието на Лука за Христовото Възнесение се споделя: " И, както ги благославяше, отдели се от тях и се възнасяше на небето. Те Му се поклониха и се върнаха в Йерусалим... ". 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР