Българската компания Sopharma Trading, подразделение на местния производител на фармацевтични

...
Българската компания Sopharma Trading, подразделение на местния производител на фармацевтични
Коментари Харесай

Приходите на българската Sopharma Trading нараснаха до близо 1 милиард лева

Българската компания Sopharma Trading, поделение на локалния производител на фармацевтични артикули Sopharma, регистрира повишаване наприходите до 997 милиона лв. за деветте месеца до септември тази година. Това оповестява SeeNews, цитирайки междинния финансов доклад на компанията. За същия интервал на 2020-а година приходите са били в размер на 820 милиона лв..

За същия интервал от време консолидираната чиста облага на компанията нараства до 10,5 милиона лв., спрямо 6,9 милиона лв. за същия интервал на предходната година.

" Софарма " прибавя над 100 аптеки към веригата си SОpharmacy

Така веригата ще ръководи общо 209 обекта в 46 града у нас

Sopharma Trading усилва приходите си от продажби с 21,8% до към 989,2 милиона лв., демонстрира още финансовият доклад. Продажбите на аптечния пазар образуват 65,67% от общите доходи от продажби на компанията за обсъждания интервала.

Разходите на българския търговец също са се нараснали - до 984,9 милиона лв., спрямо 811,6 милиона лв. за деветте месеца на предходната година. Компанията има дял от 21,87% от локалния пазар за разпространяване на медикаменти през третото тримесечие на 2021-а година.

В края на септември в Sopharma Trading работят 828 души, по отношение на 761 в края на 2020-а, съгласно неконсолидирания финансов доклад на компанията за третото тримесечие на тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР