Българската компания Icanpreneur, която се описва като социална платформа за

...
Българската компания Icanpreneur, която се описва като социална платформа за
Коментари Харесай

От "Телерик" за "Телерик": Платформата Icanpreneur набра 200 хил. евро

Българската компания Icanpreneur, която се разказва като " обществена платформа за бизнесмени ", притегли 200 хиляди евро в пресийд капиталов рунд с бизнес ангели. Любопитното е, че компанията е учредена от някогашните чиновници на " Телерик " Веско Колев, Кателина Бойкова, Андрей Младенов и Кристиан Киров, до момента в който инвестицията също идва от хора от " Телерик " - Светозар Георгиев (един от съоснователите на " Телерик " ), Михаил Стойчев, Георги Петров и други.

" Телерик " беше продадена през 2014 година на американската Progress за 262 млн. $, като това към момента е най-голямата софтуерна договорка в историята на България. Оттогава насам разнообразни чиновници на компанията сътвориха десетки компании, някои от които към този момент се правят оценка на даже по-висока сума от цената на " Телерик ", до момента в който други се заеха с благ вложения. Общо мрежата е неофициално известна като " Телерик мафията ", сходно на " PayPal мафията ", родила се от продажбата на PayPal, част от която са имена като Илън Мъск, Питър Тийл и други.
Предприемачеството малко по малко
Първата версия на платформата на Icanpreneur се чака да излезе в границите на идната година. Тя съставлява цифров акселератор, който работи въз основата на месечни абонаменти и дава на стремящи се и към този момент осъществили се бизнесмени решения и насоки за пускане на бизнес.

" Типичен проблем в предприемачеството, е че се извършва безредно - едвам една от 10 компании оцелява, тъй като не се правят нужните стъпки и се разчита до огромна сметка на шанс. Ние имаме опит в стартъпите и желаеме да променим статистиката ", споделя Веско Колев, създател и изпълнителен шеф на Icanpreneur.
Реклама
Според него съществува изцяло решение за основаването на стартъп, което усилва възможностите за триумф на експерти, които могат да имат опит в даден отрасъл, само че не и нужните познания в предприемачеството.
LinkedInза бизнесмени
Icanpreneur предлага на клиентите си модел със стъпки за пускане на сполучлив бизнес, само че няма персонализиран менторинг по отношение на самостоятелните потребности в обособени браншове и пазари. Вместо това, съгласно Колев, платформата цели да служи като тип обществена мрежа за връзка сред бизнесмени, като по-опитните консуматори ще влизат в ролята на ментори.

" Бизнес моделът ни е сходен на това, което прави YCombinator, с разликата, че при нас няма предел на броя бизнесмени, които можем да поемем. Нашата цел, с изключение на да предоставим рекомендации за бизнес развиването, е да станем и интернационална мрежа за връзка, с размера на LinkedIn, да вземем за пример ", разяснява Колев. Идеята е потребителите да споделят дейно и да съпоставят развиването си по проекта на акселераторската стратегия.
Свързани публикации Младата компания Payhawk сменя Campus Х с Polygraphia Office Center 7 юли 2022, 13:03 Капиталът за вложения в млади български компании: от диета към обилие 11 май 2022, 08:45 Медийната платформа The Recursive притегли 450 хиляди евро инвестиция 27 март 2022, 11:47 Payhawk и вложителите: Създаването на първия български еднорог 24 март 2022, 14:49 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Start Up
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР