Когато по време на пандемията се наложи спортните зали да

...
Когато по време на пандемията се наложи спортните зали да
Коментари Харесай

Morningside Hill влага 1 млн. евро в Yoga Llama

Когато по време на пандемията се наложи спортните зали да затворят порти и да се реалокират онлайн, множеството от тях се ориентираха към YouTube, където излъчваха безвъзмездни тренировки, а други създадоха цели приложения за платени видеа. Сега наподобява, че наклонността за домашни тренировки се е наложила и след локдауна - български стартъп за йога притегли инвестиция от над 1 млн. евро от, който ръководи най-вече обществен запас от Фонда на фондовете.Oснованата през 2022 година създава приложение за самообразование по йога, основано на добавена действителност (AR), чийто програмен продукт следи осъществяването на йога позите през камера и поправя вместо йога инструктор. Свежия капитал ще употребява за доразработка на софтуера, маркетинг и началната пазарна реализация на компанията в Съединени американски щати и Канада, оповестява Нора Пенева, която с опита си като йога инструктор и софтуерен екип основава Yoga Llama.

Когато по време на пандемията се наложи спортните зали да затворят порти и да се реалокират онлайн, множеството от тях се ориентираха към YouTube, където излъчваха безвъзмездни тренировки, а други създадоха цели приложения за платени видеа. Сега наподобява, че наклонността за домашни тренировки се е наложила и след локдауна - български стартъп за йога притегли инвестиция от над 1 млн. евро от, който ръководи най-вече обществен запас от Фонда на фондовете.

Oснованата през 2022 година създава приложение за самообразование по йога, основано на добавена действителност (AR), чийто програмен продукт следи осъществяването на йога позите през камера и поправя вместо йога инструктор. Свежия капитал ще употребява за доразработка на софтуера, маркетинг и началната пазарна реализация на компанията в Съединени американски щати и Канада, оповестява Нора Пенева, която с опита си като йога инструктор и софтуерен екип основава Yoga Llama.

Идеята за продукта се ражда инцидентно, споделя Пенева. " С другари обсъждахме какъв брой заети са хората, по какъв начин нямат време за себе си и не съумяват да практикуват обичаните си спортове поради натоварени графици, " споделя тя. " Дойде " еврика " момента, когато гледахме на какво са способни новите технологии, и по какъв начин биха могли да осъществят концепцията да практикуваш вярно от у дома ", прибавя тя. Съвсем скоро открива хора с софтуерен опит, които да могат да осъществят концепцията, и с персонален капитал от 350 000 лева екипът задвижва плана.
Реклама
Финансовото вливане от Мorningside Hill, което е в размер на малко над 1 млн. евро, ще се вложи в разработка на софтуера, разрастването на екипа от 20, който досега развива продукта напълно вътрешно, както и началната пазарна реализация на Yoga Llama в Съединени американски щати и Канада.

" Плановете ни все още са първоначално да разработим MVP на продукта, да излезем в няколко страни, след което да стартираме да създаваме усъвършенствания, локализации и надграждания на услугата, " споделя Пенева. " Поетапно планираме разгръщане и в други пазари - ще таргетираме Западна Европа, Скандинавските страни, а в по-следващ миг и Япония, Южна Корея и други, " прибавя тя.
Q&A Нора Пенева, Yoga LlamaКои са съперниците ви и с какво се различавате?Предимно други приложения за йога и самоучители, като нашето главно преимущество пред всички тях е, че ние разчитаме на добавена действителност и различаване на пози през камерата - противоположна връзка, която към този миг отсъства при съперниците ни.Има ли приложение софтуерът ви и в други спортове?Разбира се, че има. А и освен спортове, а и да вземем за пример хореография. Свързани публикации Служебната власт измисли метод да смени и шефовете на Фонда на фондовете 10 октомври 2022, 06:05 Българската платформа за работа nPloy притегли 2 млн. евро инвестиция 17 август 2022, 19:53
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР