Българската инфраструктура не е адекватна на нашия климат. А климатичните

...
Българската инфраструктура не е адекватна на нашия климат. А климатичните
Коментари Харесай

Страх и паника! Екоминистърът смрази народа: Неадекватно е! Има риск, в бъдеще ще е страшно

„ Българската инфраструктура не е съответна на нашия климат. А климатичните промени значат по-висок риск от рискови феномени. Можем да чакаме в бъдеще по-сериозни и по-чести превалявания “. Това сподели по Нова телевизия министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.
Според него реакцията от страна на държавното управление през вчерашния ден е била навременна и съответна.
„ Заместник министър на околната среда и премиера незабавно отпътуваха на място. Реакцията на страната беше мигновена и навременна. Преди да бъде приключен анализът, бих се въздържал от обвинявания. Става дума за комплекс от фактори – огромно количество превалявания, реакция към предизвестията, както и застрояванетo “, изясни той.
По думите му България не финансира задоволително научните проучвания.
„ За да бъдат развити изследванията, би трябвало да бъдат обезпечени финансово. Има софтуерни въпроси, които да бъдат решени, с цел да може да има по-точно определяне на риска от наводнения. Плановете за ръководство на риска от наводнения се сформират въз основата на модели, които би трябвало да се усъвършенстват. Според анализите ни съответната територия в Царево е лимитирана и би трябвало да се вкарат нови данни в математическия модел, с цел да бъде по-адекватно “, разяснява министърът.
И добави, че проектите разчитат на исторически данни. „ Планът за риск от наводнения е основан на интервал 2011-2019 година Трябва да се промени това, да се включат климатичните промени, както и интервалите да са оптимално дълги “, счита Попов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР