Българската гордост на Евровизия 2021“ Виктория Георгиева взриви мрежите с

...
Българската гордост на Евровизия 2021“ Виктория Георгиева взриви мрежите с
Коментари Харесай

Виктория Георгиева обвини Били Айлиш, че й е откраднала песен

Българската горделивост на „ Евровизия 2021 “ Виктория Георгиева взриви мрежите с последната си обява и провокира десетки мнения и полемики измежду почитателите си, откакто упрекна международно известна звезда в кражба на нейни вокали.

„ Били Айлиш, това е подозрително, това е необичайно “, написа Георгиева под видеото, в което реагира на една от песните от идния албум на поп звездата Били Айлиш.

Видеото породи десетки мнения и версии, които „ България Днес " прегледа. Първата интрига на почитател е, че Виктория е продала правата на песента си на известната изпълнителка: „ Вероятно е Виктория или лейбълът ѝ да са дали песента под формата на демо (това е цялата концепция на демозаписите - да илюстрират евентуална ария, въз основа на която актьорът да избере да запише своя версия), с цел да бъде препоръчана за запис от Били, и тя действително да е харесала за албума си “. Това деликатно изясни една от теориите на фенка и всички, които повярваха, че казусът е подобен, честитиха на Георгиева за огромното достижение....

Втората най-тиражирана версия е, че става дума за кавър изработен благодарение на изкуствен интелект. Туитърът, от който стартира всичко в действителност, е почитател акаунт на Били Айлиш. На 17 март разгласяват ария, в която без подозрение се чува гласът на американката. Впоследствие обаче почитателите на Вики разпознават точно нейната ария, както и част от текста на „ Тиърс гетинг соубър “. Самата Георгиева намира обявата и написва язвителен коментар изпод: „ Да, чувала съм това демо преди ", дружно с линк към нейната персонална ария.

Тъй като гласовете на двете певици ненапълно си наподобяват, е допустимо почитател на Били да е направил подправена ария, крадейки към този момент съществуващата такава поради сходното звучене. Припомняме, че изкуственият разсъдък може да сътвори цяло произведение, изпято от гласа на който и да е реализатор, употребявайки база данни от нета и предходните му части.

На този стадий Виктория не разяснява какъв е казусът с Айлиш, а спекулациите и теориите не престават в мненията, написа hotarena.net.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР