Българската футболна легенда Димитър Бербатов даде обширно интервю за Sky

...
Българската футболна легенда Димитър Бербатов даде обширно интервю за Sky
Коментари Харесай

Бербатов: Исках да съм Марадона на Байер Леверкузен

Българската футболна легенда Димитър Бербатов даде обстойно изявление за Sky Sports, в което мина през детските си трепети и огромните триумфи във футбола. В диалог, траял близо 50 минути, голмайстор номер 1 на България описа любопитни детайлности от другите си футболни интервали. Интервюто е взето през месец декември, а през днешния ден беше излъчено по английската телевизия, като заема и водеща позиция в интернет уеб страницата на медията.

" Сякаш ми беше писано да бъда състезател, откакто баща ми беше футболист, а майка ми - хандбалистка. Никой не ме е пришпорвал. Опитвах и атлетика, само че избрах футбола ", показа той. Димитър описа за нерешителност си като младо момче. " Бях на 18 или 19 и правех първите си стъпки като състезател на ЦСКА. Бях завършил тренировката и отивах до близкия магазин. Тогава другар на татко ми ми сподели, че доста значим човек желае да ме види. Заведоха ме в ресторант, зад него имаше доста здрави мъже. Убеждаваше ме, че ще ми даде доста пари, в случай че играя при него. Добре, че притежателите на двата клуба се познаваха и уредиха нещата. Не беше кой знае какво, само че за младо момче си беше стресиращо ", довери той.

Митко призна, че огромните идоли от неговото детство са Алън Шиърър и Марко ван Бастен. " Двамата са разнообразни. Алън е голов див звяр, до момента в който Марко е по-елегантен, човек на дрибъла. Мисля, че двамата оформят идеалния нападател ", съобщи някогашният Бербо. " През януари 2001 година отидох в Байер (Леверкузен), само че преди този момент имаше сериозен интерес от страна на Лече. Не го усещах като вярното място, не желаех да отида. Двата клуба преговаряха и нещата се провалиха в последния миг. Бях най-щастливият човек на света. Тогава се появи Леверкузен. Нещо ми споделяше, че това е вярното място за мен. Влизаш в съблекалнята и виждаш велики футболисти. А треньор - международен първенец, Берти Фогтс. В Германия станах мъж. Това беше учебното заведение на живота за мен. Още първият ми сезон беше изпълнен с доста страсти. Бихме Ливърпул, бихме Манчестър Юнайтед и бяхме толкоз близо, с цел да победим Реал Мадрид на финала. Седях на скамейката и си мислех. Какво съм направил, с цел да бъда тук С какво съм го заслужил. Направихме всичко, което можехме, само че загубихме. Аз бях малко момче, а против мен същински великани. Фернандо Йеро ме пазеше! Видях от близко гола на Зидан. Още щом се засилваше, знаех, че ще е в мрежата. Наистина извънреден гол ", спомни си той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР