Българската енергетика се намира в отчайващо състояние, в каквото е

...
Българската енергетика се намира в отчайващо състояние, в каквото е
Коментари Харесай

Еленко Божков: Енергетиката е в отчайващо състояние

" Българската енергетика се намира в отчайващо положение, в каквото е и страната ", сподели пред БНР енергийният специалист Еленко Божков.

Според него браншът енергетика се ръководи некадърно и са нужни безапелационни промени в ръководството и в организацията. Той акцентира, че към този момент се вижда провалянето на плана " Белене ":

" Поставянето на един от двата реактора, планувани за " Белене ", на площадката на " Козлодуй " прави нещата още по-непрогнозируеми. Това значи, че България може да се откаже от плана " Белене ".

По думите му присъща за цялата енергийна политика е " ситуацията на неизясненост, прикриване на истината и даже на неистини ":

" Без пояснения на 2-ри ноември мощността на Блок 6 на АЕЦ " Козлодуй ", 10-и генератор, пада до 1014 мегавата и продължава - сега е 1020 мегавата, в резултат на което централата губи към 4,5 млн. лв. за няма и 2 месеца, чист доход, освен това на цена от 54,77 лева на мегаватчас - това е силата, която се изкупува от публичния снабдител, това е сила за бита. Т.е. имаме едно непроизведено количество, без да е обяснено за какво не се създава ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР