Африканската стокова къща ETG предупреди Мозамбик, че ще търси международен

...
Африканската стокова къща ETG предупреди Мозамбик, че ще търси международен
Коментари Харесай

ETG заплашва международен арбитраж в спор за конфискация на $60 милиона

Африканската стокова къща ETG предизвести Мозамбик, че ще търси интернационален арбитраж в спор по отношение на конфискацията на артикули на стойност до $60 милиона, в ескалация на дълга водят борба за износа на основен индийски хранителен артикул.

Адвокати на ETG със седалище в Мавриций писаха до държавното управление на президента Филипе Нюси предходната седмица, предупреждавайки, че ETG „ няма да има различен избор с изключение на да стартира интернационален арбитраж “, в случай че Мозамбик не го направи предлага договаряния за разрешаване на разногласието, съгласно писмо, до което е видял Financial Times.

Предупреждението му бележи последното развиване във все по-ожесточена борба сред ETG, един от най-големите и най-старите търговци на селскостопански артикули в Африка, и мозамбикските храни комерсиална компания Royal Group.

Случаят още веднъж разпали опасенията по отношение на върховенството на закона в Мозамбик, десетилетие след дълговата рецесия на страната с $2 милиарда „ облигации звук “.

Royal Group конфискува артикули в това число огромна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР