Българката Мила Христова получи поредно международно признание за качествата си

...
Българката Мила Христова получи поредно международно признание за качествата си
Коментари Харесай

Българка вицепрезидент на организацията на професионалните футболисти

Българката Мила Христова получи следващо интернационално самопризнание за качествата си на правист и за дейната работа досега в областта на правата на професионалните футболисти. На съвещание на борда на ФИФПРО Дивизия Европа (световния съюз на футболистите) тя бе определена за първи вицепрезидент на организацията. 

Христова завоюва безапелационно гласуването за високия пост в конкуренция с някогашния футболист на Рома Дамяно Томази (Италия), Маркета Хандлова (Чехия) и Спирос Неофидис (Кипър).

Президент на ФИФПРО Дивизия Европа е Боби Барнс от Англия. Адвокат Мила Христова е член на международния и европейския ръб на ФИФПРО, а също по този начин е вицепрезидент на Асоциацията на българските футболисти (АБФ). 

ФИФПро е синдикатът на професионалните футболисти, а подразделението му Дивизия Европа е съответната конструкция за Стария континент.

" Приемам този избор освен като персонален триумф, а на първо място като самопризнание за цялостната работа на Асоциацията на българските футболисти, която е един деен и почитан член на ФИФПРО ", съобщи 35-годишната Христова след избирането й на поста.

През ноември предходната година в Изпълнителния комитет на ФИФПро за света на годишния конгрес на организацията, който се организира в Париж. В този орган членовете са 18, а тя се трансформира в едно от седемте нови лица.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР