България започна да работи по-активно върху изграждането на газоразпределителна мрежа,

...
България започна да работи по-активно върху изграждането на газоразпределителна мрежа,
Коментари Харесай

Шефът на Газпром: България строи по-бързо Турски поток след критиките на Путин

България стартира да работи по-активно върху построяването на газоразпределителна мрежа, откакто беше разкритикувана от страна на съветския президент Владимир Путин, сподели шефът на Газпром Алексей Милер.

Руският президент Владимир Путин е заявявал по-рано, че България съзнателно забавя осъществяването на плана „ Турски поток “. В отговор на думите на Путин, българският министър председател Бойко Борисов е обяснил дългите процедури, които са забавили процеса по строителство на газопровода. Впоследствие Борисов увери, че строителството ще завърши в точния момент.

"Виждаме, че нашите български сътрудници сега работят доста по-интензивно от преди ", добавя Милър, представен от "Дарик ".

В същото време съветският министър на енергетиката Александър Новак показва убеденост, че България ще извърши отговорностите си.

"Днес работата е в разгара си, в огромен мащаб. Ние сме уверени, че българските сътрудници ще изпълнят отговорностите си и ще изградят своята част ", сподели Новак.

На 8 януари президентите на Турция и Русия Реджеп Ердоган и Владимир Путин отбелязваха с тържествена гала в Истанбул началото на доставките на съветски газ по газопровода "Турски поток ". Гости на събитието са сръбският президент Александър Вучич и българският министър председател Бойко Борисов.

Съединените щати са срещу втората линия на газопровода "Турски поток ", предопределена за доставки на газ за Югоизточна Европа през България, защото я преглеждат като геостратегически план на Русия, разгласи заместник-държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл.

Преди към месец "Турски поток " попадна под наказания от Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР