България загуби като гост на Литва в световна квалификация. Лъвовете

...
България загуби като гост на Литва в световна квалификация. Лъвовете
Коментари Харесай

Литва удари сериозен шамар на България

България загуби като посетител на Литва в международна подготовка. " Лъвовете " отстъпиха с 1:3 във Вилнюс и не съумяха да убедят с играта си.

Първо Димитър Илиев пропусна дузпа, а по-късно домакините откриха посредством Ласикас. Кирил Десподов изравни през второто полувреме, а в края на мача за две минути литовците взеха решение всичко с попадения на Чернуч.

Това беше и първа победа за балтийците през тези квалификации. Така съставът на Ясен Петров е на 4-ото място в групата с 5 точки, до момента в който литовците са на последната позиция с три пункта.

Срещата стартира забавно. Още преди да изтече 1-ата минута, КирилДесподов извърши от фаул, само че капитанът Васил Божиков се размина да засече от рискова непосредственост пред вратата на домакините. Последва незабавен отговор от домакините. Каролис Лаукземис стреля от дребен ъгъл, топката мина на сантиметри до далечната греда на вратата, защитавана от Мартин Луков. В 12-ата минута нашите играчи получиха право да изпълнят дузпа. След осъществяване на корнер на Вайткунас, Петко Христов бе фаулиран в наказателното поле при битка за топка. Домакините бурно стачкуваха, само че ВАР удостовери решението на съдията. Зад бялата точка застана Димитър Илиев, който не съумя да вкара, откакто не извърши добре, прекомерно едва и неопределено.

Четири минути по-късно се удостовери футболното предписание - като не вкараш, ще ти вкарат, за жал в наша щета. Защитата на отбора ни се пропука и позволи Арвидас Новиковас да напредне по левия фланг и подаде към свободния в наказателното поле Юстас Ласикас, който матира Луков за 1:0. Последва по-игра на домакините. " Лъвовете " по този начин и не успяваха да се провеждат добре и допускаха доста неточности.

През втората част събитията на терена не се трансформираха кой знае какъв брой, с тази разлика, че " трикольорите " въпреки всичко съумяха да вкарат. В 64-ата минута, Кирил Десподов извърши съвършено от директен свободен удар, топката мина над стената и влетя в мрежата на домакините за 1:1. В 82-ата минута, топката бе центрирана в наказателното поле, наш състезател не съумя да избие добре и Фьодор Чернуч се разписа. Само две минути по-късно, още веднъж Фьодор Чернуч засече с глава от корнер и направи 3:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР