"България трябва да поеме конкретни ангажименти за затварянето на въглищните

...
"България трябва да поеме конкретни ангажименти за затварянето на въглищните
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Вече 15 години сме част от ЕС и нищо не сме разбрали

"България би трябвало да поеме съответни задължения за затварянето на въглищните централи ", сподели още някогашният външен и обществен министър

"Абсурдно е да се подписва меморандум за обществени пари с компания със съмнителни връзки ", това сподели в "Денят онлайн с Наделина Анева " по някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин.

"Меморандумът не е интернационален контракт, това е желание за бъдещи дейности, в случай че има подозрение, няма проблем да бъде преустановен, колкото по-рано, толкоз по-добре ", сподели още той.

Относно Планът за възобновяване Калфин съобщи, че България е получила опция да промени тотално стопанската система си, само че не се е възползвала, тъй като не сме поискали всички средства, които сме могли да вземем.

Според него ръководството ни продължава да приказва с недомлъвки, само че страната ни няма по какъв начин да мине, без да поеме задължения за периоди за затваряне на въглищните централи.

"Вече 15 години сме членове на Европейски Съюз и не сме разбрали, че отпусканите средства са с цел да променим стопанската система си към по-добро, а не просто да ги харчим ", сподели някогашният външен и обществен министър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР