България трябва да осъзнае, че се намира в Третата световна

...
България трябва да осъзнае, че се намира в Третата световна
Коментари Харесай

България трябва да осъзнае, че не може да ползва облагите на НАТО, без да помага на Украйна

България би трябвало да осъзнае, че се намира в Третата международна война и не може да употребява облагите на Европейски Съюз и НАТО, без да оказва помощ на Украйна. Разумът и моралът диктуват Народното събрание на България да реши да се изпрати военна помощ на Украйна, разяснява политологът Христо Анастасов в ефира на предаването " Клуб Investor " с водещ Ивайло Лаков, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

" България е неприятно изключение от целия цивилизован свят, другото е Унгария... Нямаше да сме позорът на Европа, в случай че бяхме създали това, което множеството някогашни социалистически страни направиха - лустрация. " Част от българския политически хайлайф обезверено продължава да се уповава на Русия като " добър стопанин ", сподели Анастасов, и тази анти-национална морална настройка рефлектира и в българското общество.

" Най-голямата болест на българското общество - и това се отразява и в публичното въодушевление, което е рефлектирано от доста слаби морално и етично хора, измежду които за жалост и държавния ни глава и част от ръководещото болшинство - е мнението, че можем да имаме облаги без да плащаме цена; че можем да бъдем в Европейски Съюз без да съблюдаваме разпоредбите му; че можем да бъдем в НАТО без да имаме войска и без да способстваме с нещо; че можем да седим настрани, когато всички оказват помощ на Украйна, тъй като тя се бие за всички ни. "

Подобни ирационални очаквания на Кремъл се следят и в българския бизнес хайлайф, който макар че е напълно обвързван със западния свят, упорства да се възобновят връзките с " Газпром " след прекъсването на доставките, счита Анастасов. " Газът е сменяем сега, в този момент е времето да го създадем, и няма никаква причина да сме единствените слабохарактерни - позорно за самите нас - договарящи като победени с победител с Русия. " Българската промишленост не е толкоз подвластна от съветски доставки на газ, колкото немската или белгийската, сподели Анастасов и добави, че прекъсването на доставките е " прелестна причина бързо да се преориентираме и да си купуваме газ от сътрудници, които ще гледат на това най-вече като бизнес, а не като геополитическа игра и метод за напън ".

Ако може да се приказва за завръщане към връзките, то ще пристигна след интервал на възобновяване, сходно на това след Втората международна война, сподели Анастасов.

" Ние сме в Третата международна война. Тя може да свърши на следващия ден, може да свърши след пет години; може да свърши с по-малко жертви; може да остане в Украйна, в случай че тя успее да смаже втората и третата вълна на нападението, в случай че - към този момент въоръжавана от Запада - успее да удържи; може да се трансферира и другаде и да стане безобразна кланица. Всичко е допустимо - ние сме във война и никой не знае по какъв начин ще свърши тази война. Не можем да се държим като че ли сме в спокойно време - носталгията по света от през вчерашния ден няма да ни помогне. Светът от през вчерашния ден завърши. "

Предложението украинска бойна техника да бъде ремонтирана в бъгларските фабрики ТЕРЕМ, за което беше обявено след срещата на премиера Кирил Петков с президента Володимир Зеленски, най-вероятно идва от украинска страна и демонстрира положителната подготовка на Украйна защо България може да им даде " най-безболезнено ". За разлика от Унгария, която може да си разреши да не поддържа военно Украйна, България се слага в " самоубийствена " позиция по този метод, защото е близка до спора и раздвоената за НАТО Турция.

" Ако Украйна падне, това е доста ужасно за България. Никой не си мисли, че след тази непредизвикана експанзия против Украйна, в случай че тя бъде унищожена, Путин и неговият режим, прочистен от " миролюбците " - тези за които парите в лондонските им банки са по-ценни от реванша и възобновяване на руската империя - ще спрат дотук. "

Повторната опасност за приложимост на нуклеарно оръжие от страна на Русия демонстрира по какъв начин Москва оценя развиването на събитията на бойното поле, сподели Анастасов. " Няма нищо отвън това говорене, което е разкъсване с традицията, само че не е отвън разпоредбите, което Русия е направила до момента, с цел да получи нуклеарен удар. "

Вероятността Русия да прекрачи границата и да провокира доктрината на Съединени американски щати за първи удар с нуклеарни оръжия при опасност за личната територия или територия на НАТО е съвсем несъществуваща, счита Анастасов. Заплахите на Кремъл Анастасов дефинира като " поза за медиите и за дестабилизиране на западното публично мнение ". С ракетните офанзиви по Киев по време на визитата на генералния секретар на Организация на обединените нации Антинио Гутериш Москва демонстрира, че не зачита международния ред след Втората международна война и края на Студената война, разяснява Анастасов.

" Това е ядрото на съветските закононарушения и съветската нелепост в лицето на Владимир Путин. Това е Русия, която е един от най-големите бенефициенти на този ред, а систематично разрушава света, който ѝ е гаранция, че тя ще остане цяла и във типа, в който съществува, не тъй като някой от Запада ще тръгне да я нападна, а тъй като има други сили на този свят, които не са част от спазващите договорите за свободен западен свят, които в случай че не бъдат в договорна рамка, не се знае какво ще създадат, в случай че се почувстват доста мощни - приказвам за Китай. "

Управляващият хайлайф в Русия и Путин избраха безразсъден реваншизъм, а не да вземат участие пълноценно в открития ред, до момента в който Западът е позволил жестоката неточност да допусне, че може да притегли Кремъл, по сходство на заблудата на Франция и Англия за елита на Германия след Първата международна война.

" Без да върша безусловно съпоставяне, е доста сходно с Путин, като шедьовъра на системата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), която отстрани другите два стълба на руския тоталитарен режим - комунистическата партия и руските генерали - и овладя напълно Русия. " Путин води война с целия свят - проектът за постигане на Приднестровието посредством овлядаване на украинското крайбрежие и ампутиране на коридорите за експорт на зърно заплашват с апетит освен Северна Африка, а даже доставките на Китай. Според Анастасов Русия е нападнала Украйна след единодушие от Пекин, подсигуряващо източния ѝ фланг. " Китай пусна по пързалката Русия, гледайки какво ще се случи. Ако Путин беше влезнал в Киев за 48 часа, още 48 часа по-късно китайците щяха да са в Тайван... Колкото по-зле вървят нещата за Русия, толкоз по-вероятно е Китай да се върне за близко бъдеще в една по-миролюбива и комерсиална настройка, сходна на тази преди Си. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР