България Страните с най-висок дълг в ЕС, къде е България

...
България Страните с най-висок дълг в ЕС, къде е България
Коментари Харесай

Страните с най-висок дълг в ЕС, къде е България

България Страните с най-голям дълг в Европейски Съюз, къде е България Какво вещаят данните като вероятности за икономическия напредък на еврозоната 22 октомври 2019, 15:36  Зимата е на хоризонта, задава се първият сняг
Зимата е на хоризонта, задава се първият сняг
 Страните с най-голям дълг в Европейски Съюз, къде е България
Страните с най-голям дълг в Европейски Съюз, къде е България
 Слави за новата си телевизия: Ще е водещ отново
Слави за новата си телевизия: Ще е водещ отново
 Мълчание от институциите за обвинените в обезчестяване мигранти
Мълчание от институциите за обвинените в обезчестяване мигранти
 Каракачанов изясни за междинния пръст и Джамбазки
Каракачанов изясни за междинния пръст и Джамбазки
 Майка или жена, гледала детето на другарка
Майка или жена, гледала детето на другарка
 „ Комерсант “: България към момента е „ тази чужбина “
„ Комерсант “: България към момента е „ тази чужбина “
 Съдът пусна стрелеца от Лисец
Съдът пусна стрелеца от Лисец

ългария заема третото място в Европейски Съюз във връзка с максимален бюджетен остатък и най-нисък държавен дълг.

Това демонстрират данни на статистическата работа на Европейски Съюз Евростат.

Държавата ни е изпреварена само от Естония (с дълг от едвам 9,3%) и Люксембург (с 20,3%). Петнадесет европейски страни обаче имат държавен дълг, преизпълнен европейският предел в размер на 60% от Брутният вътрешен продукт, като най-високи са равнищата на дълга в Гърция (цели 180,2% от БВП), Италия (138,0%), Португалия (121,2%), Кипър (107,2%), Белгия (104,7%), Франция (99,6% от БВП) и Испания (98,9%).

„ Ройтерс”: България с „ екшън план” за приемане на еврото

Какво демонстрират данните на Евростат:

През второто тримесечие държавните дефицити както в еврозоната, по този начин и в целия Европейския съюз означиха леки покачване по отношение на началото на годината, до момента в който държавните задължения се свиха едва, написа БНР.

В рамките на еврозоната бюджетният недостиг се разшири през второто тримесечие на 2019 година до 0,7% от Брутният вътрешен продукт по отношение на 0,6% при започване на годината, до момента в който за целия Европейски Съюз се усили до 0,9% от 0,8%.

В същото време държавният дълг на 19-те страни-членки на района на единната валута се намали по отношение на първото тримесечие като % от Брутният вътрешен продукт до 86,4% от 86,5%, а в границите на целия Европейския съюз – до 80,5% от 81,1%.

През второто тримесечие на 2019 година в 14 от 28-те членки на Европейски Съюз беше регистриран бюджетен остатък, като по този индикатор България си поделя с Дания и Холандия втората позиция с положителен баланс в бранша "Държавно ръководство " в размер на 2,3% от Брутният вътрешен продукт и е изпреварена само от Люксембург с остатък в размер на 3,0% от Брутният вътрешен продукт.

Най-сериозни дефицити над европейския предел от 3,0% има в Румъния (бюджетен недостиг в размер на 4,5% от БВП), Франция (дефицит от 3,4% от БВП) и Обединеното кралство (дефицит от 3,1%).

DW: Кой живееше добре в Народна република България

По отношение на държавния дълг през второто тримесечие на годината България е на трето място измежду всички 28 страни - членки на Европейски Съюз с най-ниски равнища на дълга (20,4% от БВП), изпреварена само от Естония (с дълг от едвам 9,3%) и Люксембург (с 20,3%). Петнадесет европейски страни обаче имат държавен дълг, преизпълнен европейският предел в размер на 60% от Брутният вътрешен продукт, като най-високи са равнищата на дълга в Гърция (цели 180,2% от БВП), Италия (138,0%), Португалия (121,2%), Кипър (107,2%), Белгия (104,7%), Франция (99,6% от БВП) и Испания (98,9%).

През второто тримесечие на 2019 година бюджетният остатък на България е в размер на 2,3% от Брутният вътрешен продукт, което съставлява усъвършенстване по отношение на остатък за 1,4% при започване на годината и при остатък от 2,9% през второто тримесечие на предходната година. Подобрение е отчетно и при равнището на държавния дълг, като през трите месеца до края на юни то понижава до 20,4% от Брутният вътрешен продукт по отношение на 20,9% от Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие на 2019-а година и по отношение на 23,5% от Брутният вътрешен продукт през второто тримесечие на 2018 година.

Дългова бомба от 243 трилиона $ може да унищожи света

Данните може да не вещаят положителни вероятности за икономическия напредък на еврозоната, защото съюзът е изправен пред опасности от дълготрайно закъснение, което съгласно доста от икономистите би могло да бъде преодоляно единствено със доста нарастване на разноските на държавните управления - изключително на Германия, най-голямата стопанска система.

За повече вести и препоръки, свързани с персоналните финанси четете Pariteni



 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: държавен дълг бюджет
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР