България ще участва с трима състезатели на световното първенство по

...
България ще участва с трима състезатели на световното първенство по
Коментари Харесай

Стоян Димитров: Русия допусна грешки на конгреса, пусна предупреждения за кой да се гласува



България ще взе участие с трима състезатели на международното състезание по скокове на батут за мъже и дами в Баку (Азербайджан) от 18 до 21 ноември и с 21 спортисти в конкуренцията при младежи, юноши и девойки от 25 до 28 ноември.

Общо 250 съсстезатели ще вземат участие в четирите дисциплини - батут самостоятелно мъже и дами, синхрони, двоен мини-батут и акробатична пътека.

Българската делегация към този момент отпътува за столицата на Аезрбайджан, а нейн началник е президентът на родната централа Стоян Димитров.

„ Ние сме се старали всеки месец да имаме централизирана подготовка. Ползваме три зали – в Русе, в Габрово и в Стара Загора. Отборът беше разграничен на две и от седмица тренира. В Баку ще участваме с 24 спортисти. При мъжете ще ни показват Мариан Михалев при мъжете и сестрите Пеневи при дамите. Мариян ще скача в самостоятелното и чакаме да попадне в полуфиналите. Двете сестри ще скачат както в самостоятелното, по този начин и в синхрона, чакаме край във втората дисциплинираност. При дребните подготовката мина доста добре. Вярвам, че ще спечелим медали. Първата седмица е съревнование за мъже и дами, втората е за по-малките, само че те ще заминат по-рано за Азербайджан с цел да проведат подготовка там “, показа специфична за БНР Стоян Димитров, който по време на конгреса на международната федерация по гимнастика в Анталия влезе за трети мандат в съвета на организацията.


„ По време на конгреса на интернационалната федерация доста сериозна беше борбата за президентския пост сред Мори от Япония и Фарид от Азербайджан. Европа поддържа Фарид, тъй като той е президент на Европейската гимнастика, само че останалите страни дадоха гласа си за Мори и той завоюва. Ще се отнася до мен – аз съм прочут на международната гимнастическа общественост, тъй като 9 години съм в Съвета. Това ще ми е финален мандат. Аз съм удовлетворен от обстоятелството, че аз съм единствения, който съм началник на батута, всички други членове са президенти на гимнастическите федерации. Само в България всички гимнастически спортове си имат федерации. На мен това ми удоволствието, че аз съм от батута. Благодаря на всички, които му поддържаха. На този конгрес Русия направи доста неточности. В качеството си на мощ в доста спортове пуснаха едни предизвестия съм националните федерации за кой да се гласоподава. Това им изигра неприятна смешка, защото никой не желае някой да го командва в подобен миг. Така освен Николай Макаров, само че и заместител ръководителя Василий Титов не бяха определени. Титов финален, на косъм влезе в Изпълнителния комитет. Това направи усещане, тъй като той е представител на тяхната външно-търговска банка, а тя е спонсор на Международната федерация. Но, този път тези неточности му се отразиха отрицателно “, описа Стоян Димитров и разяснява избора на генералния секретар на нашата федерация Мариела Стойчева за член на Техническия комитет:



„ Мариела Стойчева е познато име и лице в Международната федерация. Тя е един от най-хубавите съдии в света. Беше на Игрите в Лондон. През последните години от както ние управляваме този спорт в България сме провели 5 международни купи, 2 европейски шампионати и 2 международни. Догодина ще посрещнем за трети път шампионат на планетата през ноември в Арена Армеец.  Освен това до Игрите в Париж ще организираме и две международни купи, които ще са квалификации за Олимпиадата и те ще се проведат във Варна. Освен това на Мариан Михалев и на Христина Пенева сме заложили да завоюват олимпийски квоти. Младежите, които са 16-годишни също са доста качествени деца и имаме вяра, че и от тях може да чакаме добър резултат. Това е нашата упоритост, само че ще е мъчно тъй като на Олимпиада се класират единствено 16 дами и 16 мъже “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР