България ще изпрати представители на 14-тото Световно първенство по електронни спортове,

...
България ще изпрати представители на 14-тото Световно първенство по електронни спортове,
Коментари Харесай

България изпраща национален отбор по електронни спортове на Световното първенство в Бали

България ще изпрати представители на 14-тото Световно състезание по електронни спортове, проведено от Международната федерация IESF. Тази година събитието ще се проведе в Бали, Индонезия от 1 до 12 декември и ще одобри играчи от 123 страни, които ще се борят за награден фонд от 500 000 щатски $.

На публична конференция на Българска национална федерация по електронни спортове, провела се тази събота в състезателен бар “Академията ”-Дианабад, гр. София, бяха показани националния тим и националните екипи, както и спонсорите и сътрудниците на тима – първите компании, доверили се на концепцията на БНФЕС да провежда и подкрепя развиването на професионалните електронни спортове у нас, създавайки екосистема по образеца на обичайните спортове.
-->
В рамките на събитието бе награден и първенеца на неотдавна извършения шампионат по eFootball Sesame Super League 2022 – Тони Тонев, който получи чисто нова подпора PlayStation 5 обезпечена от сътрудниците на федерацията Sesame.bg, а всички присъстващи национали получиха геймърски слушалки с марката LEGION by Lenovo.

Тази година България изпраща играчи в три дисциплини: Counter-Strike: Global Offensive, DotA 2 и eFootball. Съставите наподобяват по този начин:

CS:GO

Камен “bubble ” Костадинов (кап.)

Симеон “dream3r ” Ганев

Благой “Oxygen ” Димитров

Дейвид “h4rn ” Бенчев

Християн “REDS7AR ” Пиронков

DotA 2

Симеон “failetz ” Станков (кап.)

Божидар “bzm ” Богданов

Стоян “lil pleb ” Костов

Ивайло “Mastermind ” Петков

Иван “La Joya ” Генов

eFootball

Георги “MD Games Fikosa ” Фиков.

Жребият за груповата фаза във всички дисциплини не е лек, само че играчите споделиха, че са оптимистично настроени по отношение на представянето си.

В края на събитието се организира любителски шампионат за публицисти в дисциплината Mortal Kombat 11, по време на който представители на медиите се допряха до атмосферата и тръпката от присъединяване в съревнование по електронен спорт. Победител стана Симеон Иванов от Българска национална телевизия след оспорван край приключил 2:1 победи против Светлин Желев от Kaldata.com. На трето място приключи Юлиян Арнаудов от Techtrends.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР