България ще използва опита на Йордания в подготовката на децата

...
България ще използва опита на Йордания в подготовката на децата
Коментари Харесай

Йорданска принцеса ни съветва за културния туризъм

България ще употребява опита на Йордания в подготовката на децата и младежите за запазване на културно-историческото завещание посредством профилирано образование. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която дружно с йорданската принцеса Дана Фирас откри интернационален конгрес, ориентиран към развиването на културния туризъм.

Нейно кралско височество е в България на работно посещаване по покана на министъра. Тя е дипломат на благосклонност на ЮНЕСКО и ръководител на най-старата Национална неправителствена организация в региона на опазването и съхраняването на наследството на Йордания - Petra National Trust (PNT).

Предстои подписването на меморандум за съдействие с организацията, с цел да може страната ни да се възползва от опита на Йордания в тази сфера, уточни още Николина Ангелкова.

„ Тя ще започва като пилотна. Преди съответните измерения предстоят извънредно доста срещи както с министъра на образованието, по този начин и с министъра на културата и всички заинтригувани, с цел да можем пилотно да забележим по какъв начин ще се случи на база на опита който имат, тъй че също ще разчитаме на тяхната експертиза “, сподели министърът.

В Йордания този тип образование се организира извънучилищните стратегии през ваканциите в почивните дни. Програмата обгръща деца и младежи от 7 до 20-годишна възраст. Използва се една модерна и доста съвременна система на образование, уточни йорданската принцеса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР