България ще иска дерогация само на неосновни права от Европейската

...
България ще иска дерогация само на неосновни права от Европейската
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: България ще иска дерогация само на неосновни права

България ще желае дерогация единствено на неосновни права от Европейската спогодба за правата на индивида. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Данаил Кирилов от брифинга в Министерския съвет. Преди дни излезе информация, че България ще изиска краткотрайна дерогация на Европейската спогодба за правата на индивида и главните свободи до края на изключителното състояние.

" Подписал писмо, с което съм декларирал пред министъра на външните работи и вицепремиер, другояче казано в областа на правосъдната промяна ми е и шеф..., имах поради в телевизионното изявление, че това дава старт на процедурата. Оттук нататък по какъв начин госпожа Захариева ще извърши известието на генералния секретар на Съвета на Европа е напълно в нейната подготвеност. Тя ще реши дали е належащо формализирано политическо решение като решение на Министерски съвет, с цел да ѝ даде пълномощията да изпрати тази нотификация, или ще го направи в границите на Съвета на Европа в една нормална процедура на връзка ", съобщи Кирилов.

" Ако някой от слушателите и феновете на националната медия, на която обсъждах този въпрос, е останал с усещане, че такава нотификация загражда напълно правото на тъжба, нито съм имал поради това, нито е по този начин ", отбрани се той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР