България се изкачва в класацията за свобода на словото на

...
България се изкачва в класацията за свобода на словото на
Коментари Харесай

Илия Вълков: Да си журналист вече не е особено престижно, не е добре платено

България се изкачва в класацията за независимост на словото на "Репортери без граници "

България се изкачва в класацията за независимост на словото на "Репортери без граници ". Според Илия Вълков медийната среда обаче не се е изменила. Подозирам, че това държавното управление е поело задължения към "Репортери без граници ", които имат съответни оферти за възстановяване на медийната среда, допускам, че са им дали празен чек ". Това съобщи Вълков за "Твоят ден " по

По думите му променената методология за оценка и новото държавно управление са измежду упоменатите фактори за по-свободните медии у нас. "Включени са специалисти, които по-задълбочено да изследват свободата на словото. Има няколко тематични елементи - политическата и икономическата среди, правна оценка, както и рискът. Регионалните публицисти мъчно правят работата си, а проблеми има и в еврофинансирането. "

Според него доста инцидентни хора са позволени в медийната среда у нас. "Те не съблюдават съществени професионални стандарти, не имат вяра в идеята на тази специалност и не я пазят до дъно. Продават територията, до която са се добрали. Да си публицист към този момент не е изключително влиятелно, не е добре платено. Работата не е сигурна. Има проблеми със законодателството и сигурността на журналистическия труд ", счита Вълков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР