България, Румъния, Гърция и Сърбия ще кандидатстват да са солидарен

...
България, Румъния, Гърция и Сърбия ще кандидатстват да са солидарен
Коментари Харесай

Кандидатстваме за солидарен домакин на световното по футбол през 2030 г.

България, Румъния, Гърция и Сърбия ще аплайват да са взаимен хазаин на Световното първенсто по футбол през 2030 година Това оповестиха след петата четиристранна среща на балканските водачи в Евксиноград министър председателят Бойко Борисов и сръбския президент Александър Вучич.

Премиерът Бойко Борисов бе хазаин на четиристранна среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия в резиденция „Евксиноград“. Министър-председателите Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила  и президентът Александър Вучич разискаха развиването на взаимните инфраструктурни планове в подтекста на свързаността на Балканите. Гост на срещата бе израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Борисов заяви, че балканските водачи ще подпишат декларация с съответен график и периоди на общите инфрасруктурни планове.

„ Целта ни е в границите на Европейски Съюз да повишим свързаността между тях – цифрова, транспортна, енергийна. Нашата политика не е против трети страни. Тя е за подсилване на свързаността и сигурността на Балканите и в Европа ”, съобщи министър председателят.

Той разгласи, че откакто идраелския министър председател Бенямин Нетаняху гостува на балканските водачи в „ Евксиноград ”, през декември на шестата им среща в Белград, Вучич е заяви че ще предложения канцлера на Австрия  Себестиан Курц.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР