България посрещна много емоционално момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика,

...
България посрещна много емоционално момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика,
Коментари Харесай

България посрещна емоционално златните си момичета |

България посрещна доста прочувствено девойките от ансамбъла по художествена гимнастика, които се завърнаха от олимпийските игри в Токио след спечелването на златните медали.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова покориха Олимп в ранните часове на 8 август, последният ден от Игрите, като детронираха Русия от върха в художествената гимнастика, който заемаше непроменяемо в последния четвърт век.

Заедно с ансамбъла се завърнаха президентът на БФХГ Илиана Раева, старши треньорката на ансамбъла Весела Димитрова и нейната помощничка Михаела Маевска, самостоятелните състезателки Боряна Калейн и Катрин Тасева и треньорките Бранимира Маркова и Марияна Памукова.

На летище София ги чакаха стотици почитатели и деца от школите, които започнаха да скандират имената на граците ни при появяването им. Момичетата от ансамбъла бяха отрупани с цветя, а един от спонсорите на художествената гимнастика беше подготвил специфична сцена.

“Очаквахме такова посрещане. То единствено демонстрира какъв брой ни обичат хората. Няма по-голямо благополучие от това да сме в България, на родна земя. Няма по-голямо благополучие от посрещането, което получихме. Знаехме, че ужасно доста сме зарадвали хората. Мисля, си че девойките към момента не осъзнават каква история написаха. С годините ще го схванат. Успяхме! Победихме! Най-силни сме в света ”, разяснява Илиана Раева.

" Цялата Олимпиада беше най-трудният миг, не беше елементарно, само че се справихме с всичко. Дадоха ни доста красиви кутии, в които да съхраняваме медалите. Внимаваме да не ги повредим, стоят на бюрата, само че като станем от сън ревизираме дали са там. Посланието на тези медали е, че когато Господ реши нещо, то е допустимо ", съобщи олимпийската шампионка от ансамбъла Стефани Кирякова.

" Това е реализирано с доста работа, с доста труд в залата, в действителност успяхме и още не можем да повярваме ", добави капитанът Симона Дянкова.

" Емоциите са неповторими, доста се радваме, че изпълнихме нашата фантазия, нямаме думи с, които да опишем триумфа. Отговорността я осъзнахме още като заминавахме ". сподели Лаура Траатс.

" Постигнахме това с ограничения и доста труд. Силно се надявахме да се случи, всеки ден се събуждахме с това да спечелим златен орден. Много сме щастливи, че го постигнахме ", добави Мадлен Радуканова.

Треньорът на ансамбъла Весела Димитрова удостовери, че девойките от ансамбъла остават дружно до международното състезание след два месеца, след което ще имаме нов. Желанието на Раева е Димитрова да продължи работата си, тъй като е извънредно амбициозна и не се помирява с второто място, само че треньорката не е взела решение.

" Момичетата дадоха и взеха всичко от спорта. Желанието им е да спрат. А аз...ще видя ", сподели Димитрова.

Сега на девойките им следва отмора, след което започват подготовката си за международното, на което ще се явят като олимпийски шампионки и отговорността е голяма.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР