България получава ресор "Образование и култура" в новата Европейска комисия.

...
България получава ресор "Образование и култура" в новата Европейска комисия.
Коментари Харесай

България получава ресор Образование и култура в ЕК

България получава сектор "Образование и просвета " в новата Европейска комисия. В новия състав на Комисията ще има двама изпълнителни заместник-председатели. Франс Тимерманс ще бъде със специфичен бранш "Климат ", а Маргрете Вестагер с "Дигиталиазация ". Предвижда се за комисар по защита да бъде определен някогашният представител на Комисията Маргаритис Схинас от Гърция. Това оповестява импровизирано Нова телевизия, като се базира на свои източници в Брюксел.

За Върховенството на закона предстоящо е посочена чешката комисарка Вера Юрова, а Румъния получава сектор "Транспорт ". Земеделието отива при поляците, а трите топ ресора - "Конкуренция ", "Икономика " и "Търговия " - надлежно се разпределят сред Франция, Финландия и Ирландия. Политическите сили са разпределени в новия състав на комисията по следния метод: социалистите с 10 комисари, девет комисари и ръководител на Европейска комисия за ЕНП и пет за "Обнови ", които са някогашните либерали.

Новата комисия би трябвало да стартира работа на 1 ноември, в случай че чуванията на номинираните комисари в Европейския парламент минат сполучливо. Те ще бъдат препитвани от отрасловите комисии в Екологичен потенциал при започване на октомври. Новоизбраната председателка на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще показа публично състава на кабинета си във вторник. Страната ни издигна кандидатурата на Мария Габриел, която сега е еврокомисар по цифровата стопанска система и общество.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР