България Плевнелиев: Фолксваген не е загубен за България Докато няма

...
България Плевнелиев: Фолксваген не е загубен за България Докато няма
Коментари Харесай

Плевнелиев: „Фолксваген” не е загубен за България

България Плевнелиев: „ Фолксваген ” не е изгубен за България „ Докато няма подписан контракт с една от двете страни, всяка една от тях е опция ”, означи някогашният президент  Надежда Неменски 17 юли 2019, 15:31  Плевнелиев: „ Фолксваген ” не е изгубен за България Източник: БГНЕС
ова, че концернът „ Фолксваген” е избрал да продължи да договаря преференциално с Турция там да бъде новият цех на компанията, не значи, че за България процесът е завършил.

Това сподели членът на Управителния съвет на Аутомотив Клъстер България и президент на България (2012-2017) Росен Плевнелиев на брифинг пред публицисти в Министерския съвет след днешната среща на представители на клъстера с държавното управление.

Росен Плевнелиев добави, че в идващите месеци България продължава да работи дружно с „ Фолксваген” и договарящите екипи.

„ Докато няма подписан контракт с една от двете страни, всяка една от тях е алтернатива”, означи той .

Според него за България е голям триумф, че е на финала на процедурата с страна като Турция. Той регистрира, че страна ни в тази конкуренция е победила страни като Унгария Словакия, Румъния, Сърбия.

„ Извън работата по плана на компанията „ Фолксваген”, Аутомотив Клъстер България работи по доста други планове дружно с държавното управление. На днешната среща с държавното управление е била реализирана договореност в рамките до два месеца да бъде направена

напълно нова тактика за развиването на автомобилостроенето в България ”,

заяви Плевнелиев.

В нея ще бъдат интегрирани всички нужни принадлежности за държавна поддръжка, както и помощ на национално, общинско, районно равнище. Включително и еврофондове за бъдещите интервали. Амбицията е да се удвои броят на заетите в бранша – от 60 000 да станат 120 000. Целта да се удвои броят на фирмите – от 230 да станат най-малко 500, уточни той.

Договорено е консолидираното на нов план в тактиката, който ще стартира да се извършва скоро. В базата на летище Доброславци, която е сега е благосъстоятелност на НСО, страната и Аутомотив Клъстер дружно ще стартират да построяват детайли на тестово трасе за самостоятелни коли и 5G мрежа.

По време на днешната среща е било

контрактувано още на територията на София тех парк да бъде построена 5G лаборатория .

Тя ще бъде обвързвана и физически интегрирана към изграждащия се център на супер компютър. По думите на Плевнелиев по този метод ще се поддържат към този момент работещи в България компании в региона на масивите данни, аналитичността и подготовката на програмен продукт. „ Знаете, че колите на бъдещето са свързани с доста датчици, доста данни, които би трябвало да бъдат обработвани в действително време”, посочи Росен Плевнелиев.

„ В тактиката в поддръжка на автомобилостроенето ще се интегрират и спомагателни тласъци освен за огромни производители, само че и за първостепенни доставчици”, сподели още Плевнелиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР