България още в първите часове осъди военните действия на Русия

...
България още в първите часове осъди военните действия на Русия
Коментари Харесай

Радев пред Кулеба: Извършителите на военни престъпления трябва да бъдат наказани

България още в първите часове осъди военните дейности на Русия в Украйна. Най-важното е в такива обстановки солидарността и филантропичната помощ, която предоставяме. Българите отвориха сърцата и домовете си за жителите на Украйна. Нашият блян е освен да осигурим заслон, само че и здравна помощ, учебни заведения и детски градини, както и трудова претовареност. Имаме цялостна подготвеност да продължим програмата, която започнахме през 2014 година, само че прекъснахме поради ковидкризата за лекуване на украински военнослужещи. Това съобщи президентът Румен Радев по време на срещата му с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба.

България се включи във всички санкционни режими, макар следствията за нашата страна, сподели още държавният ни глава и добави, че причинителите на военните закононарушения в Украйна би трябвало да бъдат осъдени.

Особено сме загрижени и за хода на актуалните военни дейности и опасността за цивилното население. Точно в зоните на военни интервенции попада и многочислената българска диаспора, сподели още Радев.

" Още един път призоваваме тази безсмислена война, братоубийствена война сред два приятелски славянски народа, да спре допустимо по-бързо и да търсим способи всички дружно, в границите на Европейски Съюз, по-бързо да възстановим Украйна ", сподели президентът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР