България има нужда от консолидация в лявото политическо пространство, но

...
България има нужда от консолидация в лявото политическо пространство, но
Коментари Харесай

Румен Петков: Нов ляв проект? Да, но начело с нови, млади и доказани лица

" България има потребност от консолидация в лявото политическо пространство, само че отпред на обединяването би трябвало да застанат нови, млади и потвърдени лица, а не към този момент познати, които биха били уязвими поради своята биография ".

Това разгласи ръководителят на АБВ Румен Петков, представен от БНР.

Повод за коментара му стана изказване на водача на придвижване " Изправи се БГ " Мая Манолова за стартирането на диалози за основаване на нов ляв план:

" По създание думата " план " за политическа структура е грозна, тъй като има търговски детайл. Докато на политическата система гледаме като на търговски единици, нищо положително не ни чака. И в случай че човек с нашата биография като мене и като Мая се опита да яхне една такава концепция, резултатът от нея в действителност ще бъде - вън. А че е нужна политическа настройка - обединяване на левите, на обществено ангажираните сили, ние в АБВ нямаме никакво подозрение ".

Според Петков предварителното говорене по медии похабява възможностите за триумф на сходно ляво обедениение. Засега от АБВ не са получавали покана да присъединяване в него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР