„България има двойна външна политика. МВнР е изключено от разговорите,

...
„България има двойна външна политика. МВнР е изключено от разговорите,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Кабинетът „Петков” води двойна външна политика

„ България има двойна външна политика. Министерство на външните работи е изключено от диалозите, които се водят сред премиера и сътрудниците от Северна Македония. Очевидно е стихотворец някакъв ангажимент от страна на Кирил Петков за повдигане на ветото без да са изпълнени уговорките. “ Това съобщи депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на външните работи Екатерина Захариева пред Българска национална телевизия.

Захариева посочи, че тези изказвания не са нейни, а са изказани персонално от настоящия министър Генчовска.

„ България трябваше да има ясна и еднопосочна позиция “, акцентира Екатерина Захариева.

„ Ние направихме безусловно всичко допустимо “, съобщи тя в отговор на въпрос дали като министър е направила всичко допустимо да изясни българската позиция.

„ Съжалявам, че част от българските политици се хващат на пропагандата от РСМ. България не можело да изясни – в противен случай! Не би трябвало да изглеждаме като малък исторически реваншист. Те това желаят. Проблемът не е единствено в безусловно крадливият прочит на историята, казусът е, че той основава ненавист към прилежаща страна и страна, която в 21 век се стреми да бъде член на Европейски Съюз, не съблюдава естествени човешки права “, съобщи Захариева.

„ България би трябвало да приказва в един и същи глас с европейските сътрудници, постоянно приканва министър председателят “, напомни Захариева и прикани държавното управление първо да се научи да приказва в един глас вътре в обединението.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР