България и Турция ще изградят съвместни бизнес и търговски центрове

...
България и Турция ще изградят съвместни бизнес и търговски центрове
Коментари Харесай

Ще изграждаме съвместни бизнес центрове с Турция

България и Турция ще изградят взаимни бизнес и търговски центрове в двете страни, с цел да бъде осъществен по-добре капацитета в стопанската система.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов и турският му сътрудник Нихат Зейбекчи се договориха в сряда за провеждането на два взаимни бизнес форума през тази година, които да засилят развиването на търговско-икономическото съдействие сред двете страни. Бизнес форумите ще бъдат проведени напролет в Турция и през есента в България.

Караниколов уточни, че Турция е един от водещите търговски сътрудници на страната ни и заема 3-то място в българския експорт с дял от 7,7%. Той показа пред министъра на стопанската система на Турция ограниченията за поощряване на вложителите, както и опциите които предлага страната ни в Индустриалните зони.

Караниколов и министър Зейбекчи се договориха за построяването на бизнес и търговски центрове в двете страни, с цел да бъде осъществен по-добре капацитета в стопанската система. Двамата разискаха още опциите за вложения в инфраструктурни планове и съдействието в региона на земеделието.

За интервала януари-септември 2017 година износът за Турция е в размер на 1,527 млрд.евро, с което се регистрира 7.7% дял от общия експорт и растеж от 12.5%. Вносът от Турция е в размер на 1,386 млрд.евро, с което се регистрира 7.0% дял от общия импорт и растеж от 23.4%. Двустранният стокообмен за интервала е в размер на 2,913 млрд.евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР