България и Словения са на последните две места по онлайн

...
България и Словения са на последните две места по онлайн
Коментари Харесай

България и Словения са на дъното в ЕС по онлайн търговия

България и Словения са на последните две места по онлайн търговия измежду страните членки на Европейски Съюз. Въпреки че двете страни имат повече профилирани уеб сайтове за търговия през интернет от Австрия, Гърция, Унгария и Естония, общата картина се скапва от дребното на брой компании, които имат лични уеб страници или приложения.
Данните са от 2017 година и са систематизирани от европейската статистическа организация (Eurostat). Според индикаторите преди две години една от всеки пет компании в Европейски Съюз е осъществила продажби или посредством интернет, или посредством други форми за електронен продан на информация. Тези продажби възлизат на 17% от общия търговски оборот в Блока.
Сред страните членки на Европейски Съюз максимален дял от комерсиалния оборот имат уеб продажбите в Белгия и Ирландия (по 15%), а България и Словения, които са на дъното, са с по 2%. В статистиката на Eurostat са включени и Сърбия, която е претендент за член на Европейски Съюз, както и Босна и Херцеговина, която се чака да внесе кандидатура. Те се открояват с релативно висок дял при онлайн продажбите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР